Suceava, judeţul cu cele mai multe dosare depuse pentru funcţia de adjunct la ISU „Bucovina”


Intră acum și în grupul de

La Inspectoratul general pentru Situaţii de Urgenţă, marţi a avut loc concursul pentru ocuparea posturilor vacante de adjuncţi ai inspectorilor şefi din mai multe inspectorate din ţară, Suceava fiind judeţul cu cele mai multe dosare depuse, respectiv 6 dosare. La Suceava, în momentul de faţă, postul de adjunct la ISU „Bucovina” este ocupat cu titlul de interimar, după pensionarea colonelului Mircea Gospodaru, de colonelul Romel Olariu, care deşi a candidat pentru a deveni titular, a fost respins.

Potrivit site-ului www.igsu.ro, tot respinşi au fost şi locotenent-coloneii Ioan Apopi şi Cristian Hociung. Au renunţat să se mai prezinte la interviu, actualul şef interimar al ISU „Bucovina” Suceava, colonelul Costică Ungureanu şi locotenent-colonelul Petru Constantin.

Cel care s-a dovedit a fi mai convingător în faţa comisiei a fost maiorul Costică Gheaţă, care a fost declarat admis.
Postul de adjunct al inspectorului şef este prevăzut cu grad de colonel.

Reamintim că ISU „Bucovina” Suceava este singurul judeţ ce nu are un şef.
Postul de inspector şef al ISU „Bucovina” Suceava rămas vacant la 24 aprilie, după retragerea din activitate a colonelului Lucel Lulciuc, nu a fost ocupat de nici unul dintre candidaţii care au participat pe 15 septembrie, la concursul organizat de IGSU. Funcţia a fost deţinută cu titlul de interimat de colonelul Costică Ungureanu, şef al Serviciului Protecţie Civilă, care de fapt a şi participat la concurs, dar a fost respins la concurs.

Celălalt candidat respins este colonelul Romel Olariu, şef al Serviciului de Prevenire a Incendiilor.

Iniţial la concurs şi-a mai depus dosarul şi locotenent colonelul Petru Constantin din cadrul Serviciului de Prevenire a Incendiilor, dar şi l-a retras iar locotenent colonelul Ioan Apopi de la Detaşamentul Fălticeni, care nici nu a anunţat că-şi retrage candidatura dar nici nu s-a prezentat la concurs.

Noua funcţie de inspector şef este prevăzută cu gradul de general de brigadă.

Deşi în presa locală se vehicula numele comisarului şef, Ioan Nicuşor Todiruţ, în momentul de faţă, deţinător al funcţiei de şef al IPJ Suceava, ca posibil inspector şef al ISU, acest lucru nu era posibil prin concurs.
Dacă Ioan Todiruţ şi-ar fi depus dosarul pentru a participa la concurs, ar fi fost respins din start, deoarece nu îndeplineşte una din principalele cerinţe, aceea de „cel puţin 5 ani vechime în specialitate”, managementul situaţiilor de urgenţă fiind diferit de cel poliţienesc, deci nu este de specialitate.


Intră acum și în grupul de