Şomerii suceveni, aşteptaţi la “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”


Intră acum și în grupul de

Cererea şi oferta de pe piaţa muncii din judeţul Suceava “şi-au dat întâlnire” vineri, începând cu ora 10:00, la City Gallery din incinta Shopping City Suceava, în cadrul “Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi”, organizată în acest an de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava şi complexul comercial sucevean.

Conform declaraţiilor reprezentanţilor instituţiilor organizatoare, Mircea Petrariu – director Shopping City şi Ioan Cristian Şologon – director coordonator AJOFM Suceava, această ediţie a bursei locurilor de muncă se adresează absolvenţilor şi are o ofertă de 246 de locuri de muncă vacante la nivelul judeţului, din care 136 pe piaţa muncii din Suceava, oferta din acest an fiind variată din punct de vedere al domeniilor pe care le pun la dispoziţie angajatorii.

Ioan Cristian Şologon – directorul coordonator AJOFM Suceava a mai declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că ediţia precedentă a târgului, care s-a desfăşurat în septembrie anul trecut, a oferit un contract de muncă unui număr de 142 de absolvenţi iar 637 au fost selectaţi pentru un interviu şi 35 au fost încadraţi pe loc.

“Deşi îndrăzneţe, în acest context economic dificil, rezultatele aşteptate în acest an vizează ocuparea unui număr cât mai mare din absolvenţii participanţi, satisfacerea ofertei angajatorilor, atât cantitativ cât şi calitativ, acomodarea absolvenţilor cu modul de prezentare la un interviu şi de comunicare cu angajatorul şi informarea unui număr cât mai mare de angajatori şi absolvenţi cu privire la subvenţiile şi serviciile finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj” a conchis Ioan Cristian Şologon.

Mircea Petrariu a menţionat că, aşa cum a promis în momentul deschiderii complexului comercial, Shopping City Suceava continuă să se implice activ în viaţa sucevenilor, de această dată punând umărul pentru a-i ajuta pe şomeri, prin organizarea acestui eveniment.

Trebuie menţionat faptul că, la sfârşitul lunii august, în baza de date a AJOFM Suceava erau înregistraţi 16 683 de şomeri, dintre care 1 732 sunt aboslvenţi, care ş-au încheiat studiile anul acesta.
Tot această bază de date arată că, din cei 1 732 de proaspeţi absolvenţi, 24% au studii superioare, 67% au studii medii, 8% au studii profesionale şi 1% postliceale.

Având în vedere că s-a făcut un prim pas pentru a le oferi şomerilor o şansă, un loc de muncă, toţi absolvenţii sunt aşteptaţi vineri, de la ora 10:00, la City Gallery din incinta Shopping City Suceava, pentru a se confrunta cu angajatorii şi, de ce nu, pentru a obţine un loc de muncă.


Intră acum și în grupul de