„Targul laptarilor” – la a XI-a editie, la Campulung Moldovenesc

La Câmpulung Moldovenesc se desfăşoară, în data de 4 octombrie a.c., a XI – a ediţie a ”Târgului Lăptarilor”, una dintre cele mai importante sărbători ale gospodarilor câmpulungeni. Această acţiune este importantă pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc, deoarece se doreşte a fi un pas important în sprijinirea crescătorilor de animale şi producătorilor şi procesatorilor de produse alimentare din zonă.

Edilul-şef al oraşului, Gabriel Constantin Şerban, a precizat că manifestarea a început în 1998 şi a devenit deja o tradiţie, fiind considerată una dintre cele mai mari din ţară cu acest specific, unde dă posibilitatea agricultorilor, crescătorilor de animale, procesatorilor de produse alimentare, silvicultorilor, agenţilor economici din industria de profil să îşi promoveze produsele, să stabilească legături de colaborare şi să facă schimburi de experienţă.

Din programul acestei sărbători fac parte: manifestări folclorice, concursuri, expoziţii culinare din lapte, carne sau fructe cu degustare, expoziţii de animale unde sunt prezentate zeci de exemplare de bovine, ovine, cabaline, păsări şi animale mici, discuţii şi seminarii pe teme profesionale, divertisment.

loading...