Cei 28 …


Intră acum și în grupul de

Promoția 2020 a Seminarului Teologic Liceal Ortodox ”Mitropolitul Dosoftei” din Suceava și-a luat vineri, 12 iunie, rămas bun de de la profesorii care le-au îndrumat pașii și le-au cultivat talanții în ultimii 4 ani.

În prezența PS Damaschin și a profesorilor Preoți, Consilier Eparhial Valenciuc Paul, Director Cojoleancă Bogdan, Diriginte Tablan Popescu Lucian, Țurcă Silvestru, Duțuc Adrian, Magdalena Constantin, Arhimandrit Natu Grichentie, Mihalcea Ștefan a reprezentantului părinților Protoiereu Budeanu Doru Ionel și a profesorilor laici Nistor Georgeta, Țebrean Livia și Codină Bogdan, cei 28 de tineri ai promoției s-au regăsit în curtea interioară a Mănăstirii ”Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” și au rostit pentru ultima oară prezent în fața celor au încercat timp de 4 ani, 2016-2020 să le sădaescă în minte și suflete știința, adevărul și dragostea pentru Hristos și semeni.

Dirigintele tinerilor, pr. Lucian Tablan a spus la final că este mândru de promoția aceasta și a caracterizat-o ca fiind una ”frumoasă. S-a putut lucra cu copii buni, de care, personal, mi-aș dori să mai am parte”.

Preotul Tablan a ținut să remarce faptul că această promoție a participat, cu rezultate foarte bune, la mai multe concursuri naționale (în 2019 – locul 3 la Olimpiada Națională Corală) și internaționale (2017, Grecia, la Kalamata).

Preotul Silvestru ȚURCĂ – in centrul imaginii

Edificatoare pentru ce au însemnat acești copii pentru dascălii lor este o postare de pe facebook a unuia dintre cei care au încercat să plămădească din ei adevărate caractere, preotul profesor Silvestru Țurcă: ”Un nou început! După împreună-mergere pe Cale în seminar, “zbor lin” spre Înalt, ficiori! Faceți din oglinzi (în care vă vedeți voi)…ferestre (prin care văd lumină oamenii)!”

Șeful de promoție a fost desemnat în urma rezultatelor obținute, Iustinian Budeanu. (M. Chira)


Intră acum și în grupul de