Președintele PSD Suceava Ioan Stan nu exclude o alianță locală cu Pro România pentru susținerea lui Florin Sinescu la funcția de primar al Sucevei


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că organizația este deschisă pentru alianțe cu Pro România, ALDE și PPUS pentru alegerile locale și pentru susținerea reciprocă a unor candidați.

El a spus că a stabilit cu președintele ALDE Suceava, Octavian Ilisoi, care și-a anunțat intenția de a candida la președiniția CJ Suceava, o întâlnire pentru a pune în față strategia și să fie stabilite punctele unde pot conlucra.

„La nivel de țară văd că se discută și cu Pro România. La noi ușa e deschisă. Nu am închis-o nici până acum”, a spus Ioan Stan.

El a arătat că se va întâlni cu Octavian Ilisoi, cu Pro România dacă e cazul, și cu Partidul Umanist.

Stan a spus că nu poate să ignore PPUSL la discuții.

„Dacă au un candidat mai bun undeva putem să-l susținem”, a spus senatorul.

Întrebat dacă ar putea fi susținut Alexandru Băișanu pentru funcția de primar, Stan a spus că a înțeles că acesta și-ar fi anunțat intenția de a candida.

În ceea ce privește alianța cu Pro România el a spus că a făcut două oferte.

„Până acum am făcut două oferte. În primul rând am spus să găsim un candidat comun pentru Primăria Suceava”, a spus Stan.

Întrebat dacă e vorba de Florin Sinescu el a spus că da și că ar fi fost făcută această propunere către Pro România, de un lider al PSD Suceava, dar că ar fi fost refuzat.

El a arătat că a transmis mesaje în acest sens și prin emisiuni și comunicate și că a avut discuții și la nivel național.

„Nu știu dacă ne evită. Probabil, au o strategie a dumnealor. Noi am luat-o ca atare”, a spus Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de