Deputatul sucevean USR Daniel Popescu, dezvăluire din comisia de anchetă a achizițiilor din perioada pandemiei: În județul Suceava s-au cumpărat aparate de testare care nici acum nu se folosesc//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Deputatul sucevean USR Daniel Popescu a declarat, miercuri seara, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că situația privind evoluția pandemiei trebuie urmărită cu foarte mare atenție, dar că în același timp trebuie analizat și verificat modul în care s-au făcut anumite achiziții în perioada stării de urgență și stării de alertă.

„Trebuie să urmărim cu foarte mare atenție evoluția bolii. Situația este critică în mai multe județe. Deja se vede ce se întâmplă în județul Argeș, ceea ce se întâmplă în județul Vaslui, sau în alte județe din care încă nu au venit raportările complete”, a spus Popescu.

Deputatul a subliniat că acest virus există, această boală există și că sunt oameni care mor din cauza acestei boli.

El are însă foarte multe semne de întrebare privind informațiile care s-au livrat publicului în această perioadă și a arătat că el venind în țară după ce a lucrat în Marea Britanie unde toate comunicările oficiale sunt foarte clare, are anumite nelămuriri, a adresat întrebări reprezentanților Executivului, dar că este de neînțeles de ce la unele întrebări încă nu a primit răspunsuri din partea guvernanților.

Deputatul USR a mai declarat că o veste bună este înființarea unei comisii de anchetă pentru achizițiile făcute în perioada stării de urgență și stării de alertă.

În această comisie USR are doi reprezentanți, deputatul Emanuel Ungureanu și deputatul Daniel Popescu.

Daniel Popescu a arătat că această comisie a avut o primă ședință marți și că e foarte important să se afle cum anume și în ce măsură au reacționat autoritățile, ce fel de achiziții s-au făcut.

„Sunt, chiar în județul nostru și mai ales în județul nostru care a fost parțial carantinat, autoritățile locale, primăriile, au cumpărat aparate de testare pe care nici în clipa de astăzi nu le folosesc. Sunt aparate de testare care au costat foarte mulți bani, au fost luați bani inclusiv de la celelalte primării de comune, care, să fim serioși, abia se descurcă, doar ca să cumpărăm niște aparate de testare pentru a acoperi și a mima că facem ceva pentru localitate, pentru cei care sunt în situația asta, fără să întrebăm specialiștii”, a spus Popescu.

Deputatul USR a subliniat că s-au făcut astfel de achiziții fără consultarea celor din Ministerul Sănătății.

„Pur și simplu așa le-a venit unora și au crezut că o să se rezolve o problemă de genul acesta, o problemă de imagine poate, o problemă de lipsă de comunicare, o lipsă de implicare, prin cumpărarea unui asemenea aparat. Sunt cel puțin trei-patru cazuri în județ și abia aștept ca să prezentăm toate aceste chestiuni în următoarele ședințe ale acestei comisii de anchetă”, a declarat Daniel Popescu.


Intră acum și în grupul de