Marian Andronache: Suceava are nevoie de un spital de boli infecțioase și un spital de pediatrie//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul PMP al municipiului Suceava, Marian Andronache, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că municipiul Suceava are nevoie atât de un spital de sine stătător de boli infecțioase, cât și unul de pediatrie.

El a spus că ideea pe care a lansat-o privind înființarea unui spital de boli infecțioase în municipiu a venit din discuțiile privind conturarea programului pe care PMP vrea să îl prezinte în campania electorală și la care a participat și candidatul PMP la funcția de președinte al CJ Suceava, Bogdan Codreanu.

„Nu spun că e ușor de realizat, dar împreună cu Consiliul Județean se poate face”, a spus Andronache care a menționat că această propunere a fost bine primită de suceveni.

El nu a exclus ca acest spital de boli infecțioase să fie unul în subordinea Consiliului Local Suceava.

„Că va fi spital municipal de boli infecțioase, vom vedea. Dar trebuie făcut”, a spus Andronache.

El consideră că problemele privind boli infecțioase vor fi și în perioda următoare.

„Pandemia nu se oprește aici. Va continua problema cu virusul. Să nu apară altul, că se tot discută că se temină cu acesta și apare unul mai puternic”, a spus Andronache.

El crede că lucrurile acestea trebuie gândite de acum ca să nu mai fie probleme în viitor și să existe o unitate spitalicească doar pentru acest domeniu în municipiu.

Totodată, Marian Andronache a spus că e nevoie și de un spital de pediatrie.

„E obligatoriu un spital de pediatrie în municipiul Suceava pentru a nu mai merge cu copiii în spitalul mare unde se pot infecta și apar tot felul de boli. Atunci sunt protejați. Au spitalul lor de copii”, a spus viceprimarul.

El a subliniat că în orașele care se respectă, în județele care se respectă, acest spital de pediatrie trebuie să existe.


Intră acum și în grupul de