DSP Suceava va face circa 30 de teste pe zi la cerere pentru infecția cu SARS-CoV-2. Tariful a fost stabilit la 248 de lei


Intră acum și în grupul de
Imagine ilustrativă

Comitetul Director al DSP Suceava a decis, marți, că testele făcute la cerere pentru infecția cu SARS-CoV-2 vor fi efectuate contracost, iar tariful a fost stabilit la 248 de lei.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul epidemiolog Dinu Florin Sădean, a declarat, marți, pentru NewsBucovina, că instituţia va efectua şi la cerere teste moleculare pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, începând din data de 14 iulie.

El a arătat că în Comitetul Director s-a stabilit suma de 248 de lei pentru test.

În costul testului sunt incluse cheltuielile aferente.

Sădean a estimat că se vor face circa 30 de teste pe zi la cerere.

Directorul executiv al DSP Suceava a menționat că urmează sa fie creată o noua adresa de email pentru programare în cazul testelor moleculare la cerere.

Directorul executiv al DSP Suceava a mai spus că rezultatul testului molecular pentru infecţia cu COVID-19 va fi comunicat în 24 până la 48 de ore de la momentul testării.

Măsura a fost luată pentru a veni în sprijinul sucevenilor care doresc să călătorească în țări în care, pentru a intra, cetățenii români trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19.


Intră acum și în grupul de