Sfântul Sinod alege marți Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Unul dintre delegații suceveni în Adunarea Națională Bisericească spune că are încredere că va fi ales PS Damaschin deși este greu de anticipat votul//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Unul dintre cei doi delegați laici ai Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților în Adunarea Națională Bisericească, Vasile Mocanu, a declarat, luni la Analiza de Seară de la News Bucovina că există posibilitatea ca la alegerile de marți după amiaza a Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților ar putea să mai existe un candidat pe lângă cei doi, PS Damaschin Dorneanul și PS Calinic Botoșăneanul.

El a spus că la Sinodul Mitropolitan desfășurat în urmă cu 10 zile la Iași au fost desemnați cei doi candidați și că s-a ținut cont de decizia Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților care l-a propus pe PS Damaschin Dorneanul.

Mocanu a apreciat că PS Damaschin a fost ales de IPS Pimen să-i fie continuator și are încredere că PS Damaschin va fi ales în ședința Sfântului Sinod care se va desfășura marți după amiaza.

„Duhul Sfânt lucrează acolo și este foarte greu să anticipezi voturile”, a spus Mocanu

„Indiferent cine va fi Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților va fi alesul Domnului și va fi un bun continuator al IPS Pimen”, a continuat Mocanu.

El crede însă că PS Damaschin ar avea cele mai mari șanse pentru că are atuuri de bun manager și că, deși se spune că este prea tânăr, el a amintit că PF Daniel avea 39 de ani când a fost ales mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Vasile Mocanu a spus că există încă posibilitatea să fie nominalizat un al treilea candidat de Sf. Sinod.

„A treia candidatură, cu tot respectul pentru cei doi candidați deja înscriși, poate să aibă greutatea candidaturii venite din partea Patriarhiei. E greu de spus. Competiția este deschisă. Dumnezeu, prin mâna votanților din Sfântul Sinod va alege, dar competiția este deschisă. Poate fi și soluția a treia”, a spus Mocanu.


Intră acum și în grupul de