Viceprimarul Marian Andronache iritat de ideea transformării SJU Suceava în spital regional Covid: Tu, Guvern, cât să ne mai pedepsești? Ne-ai pedepsit atunci când l-ai făcut spital Covid. A trecut carantina,iar sucevenii se comportă foarte bine


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul PMP al Marian Andronache a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că nu este de acord cu transformarea Spitalului Județean de Urgență Suceava în spital regional Covid-19.

El a spus că am avut o stare de nervozitate când a auzit că se discută un asemenea scenariu.

„Suntem cu totul și cu totul împotriva transformării Spitalului Județean în spital regional Covid”, a spus Andronache.

Viceprimarul Sucevei a adăugat că o asemenea soluție este luată în calcul în condițiile în care la Suceava nici nu se ia în calcul construcția unui spital regional.

„Adică, spitalele regionale despre care se tot discută că se vor construi, niciunul nu se construiește la Suceava, cele opt (spitale n.r.) extraordinare, dar aici îți permiți, tu Guvern,  să faci spital regional Covid din spital județean? La o primă vedere așa pare: Cât ne mai pedepsești? Ne-ai pedepsit atunci când l-ai făcut spital Covid. A trecut carantina, suntem cei care avem grijă, cazurile la noi nu sunt atât de multe, sucevenii se comportă cât de cât bine, chiar exemplar, pot spune”, a spus Andronache.

El a arătat că probabil că vor mai fi luate și unele măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii epidemiei în județ.

„Pentru ce să faci lucrul ăsta? În Iași unde ai nu știu câte spitale nu faci așa ceva. Hai la Suceava că au un singur spital în oraș și pe ăsta îl terminăm. De asta am zis să facem un spital municipal, să avem o alternativă că uite ce ne fac guvernanții. Vin alții și ne pot face mai rău, ne fac spital național de Covid. Aduc toți infectații aici”, a spus viceprimarul.

Marian Andronache a mai spus că administrația locală suceveană, indiferent cine va câștiga alegerile, va trebui să se preocupe să realizeze centre de permanență în oraș pentru a scădea presiunea pe UPU a SJU Suceava.

El a arătat că la aceste centre de permanență, ce vor putea fi realizate cu fonduri europene, se vor putea adresa sucevenii care nu au o problemă medicală gravă și care în loc să aștepte la UPU ar putea fi tratați rapid într-un astfel de centru de permanență care să fie dotat corespunzător, inclusiv cu aparatură pentru un set de analize de bază, dar care să aibă și spații de locuit pentru personalul medical.


Intră acum și în grupul de