Flutur: Când a debutat epidemia s-a căutat un vinovat de serviciu pentru că acum nu văd să fie luați în colimator cei din Galați, Argeș,Dâmbovița sau Brașov. Valul de pumni în cap pe care i-am primit a fost uluitor. Mi-am revenit și le transmit sucevenilor să conteze pe mine


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, la Subiectul Zilei că a fost vinovatul de serviciu la începutul epidemiei de coronavirus și că acum nu a mai văzut că președinții de Consilii județene din județe unde se înregistrează multe cazuri sunt luați în colimator așa cum a pățit el.

„În politică nimeni nu-i frate cu tata. Te concurează al tău din partid primul. Iar apoi te concurează vecinul”, a spus Flutur care și-a amintit că atunci când el era „lat în spital” se cerea închiderea graniței între Neamț și Suceava.

„Nu pot să spun că s-au bucurat, dar au avut, unii, un zâmbet în colțul gurii de pe la Iași, de pe la Neamț pentru ce este la Suceava. Mulțumesc lui Dumnezeu că acum e mai bine”, a spus Flutur.

El a arătat că nu a mai văzut situații nici la Galați să fie întrebat președintele de Consiliu Județean ce a făcut și ce n-a făcut, sau la Argeș, sau la Dâmbovița, sau chiar la Brașov.

„La Suceava, când am debutat noi, a fost o modă să se caute un vinovat de serviciu. Trebuia să fie cineva, mai ales că lumea era în casă, se consuma internet foarte mult”, a adăugat Flutur.

El a amintit că înainte de pandemie, în sondaje, era cotat cu mult peste 50 la sută și atunci unii au spus că nu se putea altfel.

Flutur a precizat că era acceptabil dacă erau lucruri corecte, dar că au fost făcături.

„Dottore Flutur. Am fost eu să bifez căsuța? Trebuiau să mă treacă președinte de Consiliu Județean că nu era prioritate dacă ești sau nu medic, că asta nu se știe. Dar uite, domnule, nenorocitul s-a trecut doctor. Dar nu am făcut asta eu. Doamna doctor, cu masca pe figură, a făcut asta și a recunoscut în scris. A fost o știre națională cu care m-au lovit două-trei luni de zile”, a amintit președintele CJ Suceava.

El a arătatat că după aceea, era prezentat ca vinovat că s-a îmbolnăvit și s-a infectat cu noul coronavirus. „L-am luat pentru că m-am întâlnit zilnic și de zece ori pe zi cu factori de răspundere de la spital. Am avut necazuri de pe urma coronavirus. S-au tocat toate astea…”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava este convins că lumea va înțelege că a fost o acțiune mediatică împotriva lui când vede acum că Argeșul trage să ajungă din urmă Suceava, sau Galațiul, sau celelalte, județe. „Bucureștiul ne-a depășit și nu am văzut așa luați în colimator cum am fost luat eu. Îmi duc crucea”, a spus Flutur.

El a mai crede că retragerea decorației acordată de președintele Klaus Iohannis SJU Suceava a fost făcută pentru că a fost acordată pentru merite medicale, iar din cauză că au fost greșeli medicale, cu aceeași uniatate de măsură cu care s-a dat, s-a luat.

„Parcă dacă nu retrăgea medalia pleca coronavirusul”, a spus Flutur.

El a apreciat că dacă se dorește îndreptarea lucrurilor atunci trebuie de văzut unde s-a greșit la SJU Suceava.

Flutur a rememorat acea perioadă cu conducere interimară militară care a venit pentru că întreaga conducere a județului era în spital, că au rămas doar 10 la sută din medici la muncă și că în spital era dezastru și nu avea cine veni să vadă cum se simt pacienții.

„ Am încercat să înțeleg ce s-a întâmplat.Au rămas 10 la sută din medici la muncă acolo.Era dezastru. Eu eram în spital și nu avea cine veni la mine. Situația nu a fost simplă și mă bucur că astăzi situația este mai relaxată. Cel mai mult mă bucur că e o echipă tânără care și-a asumat răspunderea ca suceveni spunând că Suceava nu merită așa ceva și trebuie să aducem spitalul la normalitate. Cot la cot cu ei fac aceste demersuri”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a arătat că nici nu a avut cum să se apere pentru că boala l-a afectat foarte mult.

„Eu am subestimat coronavirusul. M-am dat bățos. A treia zi de când vorbeam cu presa, la televiziuni, am simțit o insuficiență la plămâni și mi s-a spus să nu mai forțez plămânul că luptă cu boala. Nu puteam vorbi. Nu puteam să mă apăr. Eram eu vinovat că nu puteam să mă apăr?”, a întrebat Flutur care a menționat că după ce și-am revenit a făcut declarații și a dat explicații, dar că deja era pusă ștampila.

„Valul de pumni în cap pe care i-am primit a fost uluitor. Mi-am revenit și le trasmit sucevenilor să conteze pe mine. Am văzut și eu ce au văzut mulți bolnavi, dar sunt apt de muncă”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de