Flutur anunță inaugurarea Laboratorului de medicină nucleară de la SJU Suceava: În țară așa ceva mai este la București


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că un regret are în acest mandat că nu a fost încă finalizat centrul de radioterapie, investiție făcută de o firmă privată, dar a anunțat că în aceste zile va fi inaugurat Laboratorul de medicină nucleară de la SJU Suceava.

„Aș fi vrut mai repede finalizarea centrului de radioterapie pentru bolnavii de cancer. E un partener din Cluj. Clădirea este făcută, aparatura este adusă. Au avut șase-șapte luni niște probleme cu banca”, a spus Flutur.

El a arătat că din această cauză are un regret că în acest mandat al său nu s-a deschis acest centru.

Președintele CJ Suceava a spus că zilele astea se va inaugura Laboratorul de medicină nucleară de la Spitalul Județean Suceava.

„Eu cred că în țară mai are Bucureștiul așa ceva. Este exact pentru bolnavii de la oncologie pentru verificarea funcționării celulelor umane. Eu știu pentru că, din păcate, am avut în familie situația asta. Trebuia să te duci în Turcia la Anadolu sau la Viena ca să-ți facă acel PET-CT. Avem toate aparatele aduse aici, avem amenajarea spațiilor și dăm drumul”, a spus Flutur.

El a menționat că a fost îngreunată punerea în funcțiune a acestui laborator de medicină nucleară din cauza epidemiei cu noul coronavirus.

„ Au fost încurcați oamenii cu coronavirusul până acum că spitalul nou și spitalul vechi au lucrat la un loc”, a spus Flutur care a menționat că se va intra în normalitate.


Intră acum și în grupul de