Ovidiu Milici, aprecieri pentru modul în care primarul Ion Lungu a gestionat criza sanitară și atacuri în rafală pentru candidatul PSD, Dan Ioan Cușnir: Primăria Suceava nu se conduce de pe trotinetă, ci prin experiență și stabilitate//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Consilierul local Ovidiu Milici, a declarat, joi, la Analiza de seară de la News Bucovina că municipiul Suceava nu poate să intre pe mâna unor aventurieri după alegerile din 27 septembrie și că e nevoie de experiența, echilibrul și stabilitatea pe care le poate asigura actualul primar Ion Lungu pe care l-a lăudat cum a gestionat criza sanitară din municipiu.

Milici, care a menționat că după ce a renunțat la funcția de președinte al organizației județene ALDE Suceava imediat după numirea în funcția de director al DSP a Silviei Boliacu, a anunțat că nu va candida la nicio funcție în aceste alegeri.

El a arătat că este mulțumit de activitatea pe care a avut-o în Consiliul Local subliniind că chiar în ședința de joi s-a aprobat asigurarea finanțării testelor pentru infecția cu SARS-CoV-2 a întregului personal din învățământul preuniversitar din municipiul Suceava, dar și achiziționarea de containere tip pentru extinderea spațiilor grădinițelor cu program prelungit din oraș.

Milici a subliniat că încă odată se dovedește că primarul Ion Lungu a gestionat foarte bine criza sanitară din municipiu și că acum pregătește deschiderea anului școlar în condiții de siguranță.

„Lucrurile merg foarte bine în ceea ce privește pregătirea începerii anului școlar în municipiu”, a spus Milici care a subliniat că de mai bine de două luni de zile primarul Ion Lungu merge la fiecare școală pentru a vedea situația.

El a arătat că, fără să fie un avocat al primarului Ion Lungu, trebuie să recunoască faptul că acesta este implicat, se poate colabora cu el și că este receptiv.

Ovidiu Milici a mai arătat că lucrurile în municipiul Suceava merg bine datorită implicării primarului Ion Lungu și nu consideră că e nevoie de simulări privind deschiderea noului an școlar pentru că cele mai clare simulări sunt examenele școlare care au fost organizate fără nicio problemă.

Final de mandat pentru consilierul local Ovidiu MILICI

Final de mandat și moment de bilanț pentru consilierul local sucevean Ovidiu MILICI! Ce va urma pentru el?

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 27. August 2020

„Nu ai cum să vii să spui că actuala administrație nu s-a preocupat corect și eficient pentru pregătirea deschiderii în bune condiții a noului an școlar”, a spus consilierul local.

El a arătat că primarul Ion Lungu a fost receptiv la toate cererile școlilor și că, în plus, municipalitatea este pregătită să achiziționeze tablete pentru elevi dacă cele de la Guvern nu vor ajunge.

Pentru a sublinia că primarul Ion Lungu este receptiv, Milici a exemplificat cu situația cartierului ANL din zona Metro unde, după ce a fost îndepărtat, din cauze necunoscute, un spațiu de joacă de la o stație de carburanți folosită și de copiii din cartier, a solicitat primarului să găsească o soluție pentru copiii din zonă, iar în câteva luni de zile a fost amplasat un loc de joacă pus la dispoziție de firma de salubritate.

El a mai arătat că și strada pct. Șerban Rusu Arbore era distrusă, dar că acum zona este la nivel european.

Consilierul local Ovidiu Milici a mai arătat că municipiul Suceava, singurul municipiu reședință de județ intrat în carantină, lovit de Covid și afectat de psihoza Covid, dacă nu exista un singur om care să cunoască mecanismele administrației, a oamenilor care fac parte din acele mecanisme, nu știe în ce situație erau sucevenii.

„Este incontestabil faptul că în perioada carantinei a gestionat corect, la timp, a luat decizii curajoase și a ținut acest oraș pe linia de plutire”, a spus Milici care a menționat că parte din atribuțiile CJ Suceava privind Spitalul Județean Suceava au fost preluate de primarul Ion Lungu și Consiliul Local.

El a spus că primarul Ion Lungu este cel care a trecut municipiul Suceava privind „marea învolburată a carantinei”.

„Nu o spun că aș fi fan Ion Lungu”, a precizat Milici.

Consilierul local a mai arătat că este un susținător al sportului sucevean și că întotdeauna a solicitat sprijin financiar pentru sportivii suceveni și a arătat că, în schimb, candidatul PSD, Dan Ioan Cușnir, nu are nicio tangență cu sportul și că doar recită ce îi scriu pe hârtie consultanții, dar nu amintește că a transmis consilierilor locali PSD să blocheze în 2019 o suplimentare de fonduri de la 20.000 de lei la 50.000 de lei propusă de primarul Ion Lungu pentru sportivii antrenați de Valerică Gherasim, actual candidat PSD la Consiliul Local.

 Mai mult, Ovidiu Milici a spus că Dan Ioan Cușnir nu are nici măcar susținerea membrilor militanți activi ai PSD Suceava și că s-a îndepărtat de doctrina social-democrată și că se pare că urăște pensionarii pentru că a solicitat consilierilor locali PSD să se opună închirierii unui spațiu de 7 mp pe str. Tineretului asociației CAR Învățământ Suceava de unde se împrumută pensionarii.

„Aici e vorba de simbolistică. Când tu PSD vorbești de pensionari nu ai voie cu nimic să vii cu o acțiune îndreptată împotriva lor”, a spus Milici.

El a continuat să-l atace pe Dan Ioan Cușnir spunând că are sentimentul că acesta urăște și copiii pentru că a cerut consilierilor locali PSD să se opună construirii unei rampe de acces la un cabinet medical la parterul unui bloc unde urmau să fie consultați copiii cu handicap psiho-locomotor în condițiile în care medicul respectiv are un cabinet la etajul al treilea al Policlinicii Areni și părinții trebuiau să urce cu copiii în brațe.

Milici a arătat că doi consilieri locali PSD au votat pentru acest cabinet și că au fost excluși din partid și că Dan Ioan Cușnir a contestat la Prefectură această hotărâre, iar prefectul de atunci, Mirela Adomnicăi a soluționat corect, prin respingerea contestației.

Consilierul local sucevean a mai declarat că a el a oferit „votul de aur” pentru cele circa 4500 de locuri de parcare în municipiul Suceava după ce consilierii locali PSD s-au opus pentru că 138 de locuri de parcare aveau probleme și că a votat pentru că nu putut refuza dreptul sucevenilor de a avea aproape 4500 de locuri de parcare pentru că 138 au probleme.

 Ovidiu Milici a mai arătat că el consideră că pentru că nu se știe ce vremuri vor urma este nevoie ca Primăria Suceava să fie condusă de un om cu experiență și nu de un aventurier.

„La momentul actual nu știm ce ne așteaptă. Se spune că 16 ani e mult, dar nu știm ce ne așteaptă. Pentru Primăria municipiului Suceava nu este timpul, nu este vremea și nici vremurile pentru un aventurier. La această dată, Suceava și sucevenii au nevoie de stabilitate, au nevoie de un om cu experiență. Sigur, domnului primar Ion Lungu i se pot imputa multe, dar nu-i poți imputa faptul că nu a ținut la acest oraș, că în momente de criză nu a luat decizii curajoase pentru Suceava și suceveni”, a spus Milici.

El a explicat că Primăria municipiului Suceava este un mecanism complex care nu se găsește prin cărți sau să fie povestit de consultanți.

„Primăria municipiului Suceava nu se conduce de pe o trotinetă. Primăria municipiului Suceava se conduce cu responsabilitate, cu echilibru, nu cu sete de răzbunări și chestiuni de ordin personal”, a mai declarat Milici.

El a subliniat că niciunul dintre candidații actuali nu are substanța, soliditatea, expertiza pe care le are Ion Lungu.

Milici crede că orice candidat de primar trebuie să fi fost cel puțin un mandat de consilier local.


Intră acum și în grupul de