Cătălin Nechifor atrage atenția că apa a săpat deja la pilonul unui viaduct al șoselei de centură: Traseul centurii Sucevei a fost ales greșit, iar cineva trebuie să-și asume


Intră acum și în grupul de

Deputatul sucevean al Pro România Cătălin Nechifor și-a exprimat, joi, îngrijorarea în ceea ce privește stabilitatea terenului din zona șoselei de centură a Sucevei menționând că problema majoră rămâne alunecarea de teren.

Într-un flash-interviu la News Bucovina, fiind însoțit de candidații Pro România pentru funcția de președinte al CJ Suceava, Alexandra Harja Samsonescu și pentru funcția de primar al Sucevei, Florin Sinescu, Nechifor a spus că traseul ales pentru șoseaua de centură nu a fost bun pentru că terenul nu se pretează la astfel de construcții și că în perioada cât a fost președinte al CJ Suceava împreună cu Florin Sinescu care era prefect au reușit să finalizeze jumătate din șoseaua de centură în zona în care alunecările de teren nu sunt foarte mari.

Flash interviu cu echipa Pro România

Echipa Pro România la șoseaua de centura a Sucevei! Alexandra Harja Samsonescu, Florin Sinescu și Catalin Nechifor

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 27. August 2020

Sinescu chiar a amintit că în acea perioadă au fost făcute eforturi mari pentru determinarea constructorului să lucreze pentru că firma găsea tot felul de motive pentru a nu executa lucrările.

Nechifor a adăugat că firma de construcții era reticentă să lucreze în special pe tronsonul 1 al șoselei de centură unde și acum se continuă lucrarea de stabilizare a versantului, iar investiția încă nu e finalizată și nici nu e decontată.

El a spus că apa a săpat deja la pilonul de siguranță al unui viaduct și că există riscul ca lucrarea să se surpe și a prezentat și zonele de forfecare de pe versant unde se continuă lucrările de stabilizare.

Nechifor a explicat că zona nu se pretează construcțiilor și că din acest motiv nici nu au fost realizate clădiri pe acel teren.

Alexandra Harja Samsonescu a atras atenția că și Zidul Morții a fost o soluție proastă pentru supratraversarea DN 17, iar Cătălin Nechifor a arătat că deși s-au dat milioane de euro pentru despăgubiri la terenul expropriat, beneficiarul s-a zgârcit la realizarea unei alte soluții care să nu pună în pericol vieți omenești prin construcția zidului în mijlocul drumului.

Mai mult, deputatul Pro România a precizat că a făcut mai multe interpelări în Parlament prin care a cerut miniștrilor de Interne și Transporturilor să precizeze cine răspunde pentru cele cinci persoane care au murit în accidente la Zidul Morții, dar că nu a primit niciun răspuns.

Nechifor a mai spus că cineva trebuie să-și asume această lucrare.


Intră acum și în grupul de