Florin Sinescu prezintă soluții simple pentru probleme care trenează de ani de zile în municipiu: Vorbim la fiecare patru ani de aceleași probleme nerezolvate. Vedem aceleași planșe, poate mai viu colorate sau mai bine descrise


Intră acum și în grupul de

Candidatul Pro România la funcția de primar al Sucevei, Florin Sinescu, a declarat la Flash interviu de la News Bucovina că sunt foarte multe probleme nerezolvate în municipiul Suceava și care trenează de ani de zile deși, în multe cazuri, soluțiile sunt simple și că singura explicație pentru care consideră că nu au fost rezolvate este că agenda primarului Ion Lungu este diferită de agenta cetățenilor Sucevei.

„În această perioadă vedem un hei-rupism electoral. Vedem asfaltări, se vopsesc piste pentru biciclete. Din păcate problemele sunt structurale și vechi în fiecare cartier”, a spus Sinescu.

El a arătat că sunt foarte multe întrebări pe care le-a primit în campania electorală și la care ar trebui să răspundă actual administrație.

„De ce nu mai avem troielbuz în Suceava? De ce mai avem străzi de pământ în Suceava? De ce nu facem curățenie decât de Paște și de Crăciun? Sunt foarte multe lucruri legate de tineret. De ce nu dăm o șansă tinerilor să rămână în Suceava?”, a spus Sinescu.

El a explicat că toate aceste probleme necesită soluții, soluții pe care echipa Pro România le are, dar că cel mai important lucuru este ca primarul și viceprimarul să fie racordați la viața cetății.

„Primar nu ești de la 8:00 la 16:00. Nici viceprimar. Este nevoie să fii permanent racordat la realitatea din municipiu. Exact așa am procedat ca prefect, așa îmi doresc să procedez ca primar pentru că un singur lucru vreau să vă spun: ce ghinion pe suceveni că atât primarul cât și cei doi viceprimari nu locuiesc în Suceava”, a spus Florin Sinescu.

Flash interviu cu Florin Sinescu

Despre parcuri autentice și nevoile oamenilor simpli cu candidatul Pro România ptr funcția de primar, Florin Sinescu

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 9 septembrie 2020

El a arătat că primarul și viceprimarii sunt prezenți la ora 8:00 la serviciu, iar la ora 16:00 pleacă.

„E nevoie să fii permanent aici, să asculți nevoile oamenilor, să găsești soluții, pentru că acesta este rolul unei administrații. Vorbim la fiecare patru ani de aceleași probleme nerezolvate. Vedem aceleași planșe, poate mai viu colorate, poate mai bine descrise”, a declarat candidatul Pro România.

Sinescu a mai arătat că Suceava are nevoie de un stadion nou, de o sală polivalentă.

„Îmi aminesc ce a însemnat înainte de 1989 municipiul Suceava ca resursă pentru sportul românesc. (…) Toate disciplinele sportive erau sprijinite de la nivel de juniorat. Din păcate, noi nu mai avem astăzi structura sportivă să susținem performanțele tinerilor”, a afirmat Florin Sinescu care a subliniat că a susține sportul înseamnă scăderea cheltuielilor la sănătate.

„Am constatat că de 16 ani agenda publică a primarului Ion Lungu nu are nicio legătură cu nevoile cetățeanului. E o situație regăsită în discuțiile cu sucevenii din toate cartierele. Eu nu am înțeles de ce lucruri foarte simple care puteau fi rezolvate rapid nu au putut fi rezolvate”, a spus Sinescu.

El a dat ca exemplu transportul public din cartierul Burdujeni unde sunt cetățeni care ar trebui să meargă 2 km pentru a ajunge la stația de transport public și a explicat că o soluție simplă este să fie creat un traseu doar în cartierul Burdujeni care să preia călătorii din mai multe zone și să-i ducă în stația de la Orizont.

„Sunt chestiuni de cartier care trebuiesc rezolvate”, a mai afirmat candidatul Pro România.

El s-a întrebat de ce nu s-a gândit nimeni în toți acești ani la strada Zamca, care este o stradă înfundată, care să fie continuată pe lângă pădure și să se iasă prin spatele cartierului George Enescu care este total sufocat.

Sinescu a mai spus că pe zona metropolitană, care este fundamentul dezvoltării municipiului, ar trebui realizate mai multe căi de acces spre municipiu.

Candidatul Pro România a atras atenția că s-au construit în diverse zone din oraș blocuri fără să se gândească și problemele pe care le generează, în special în ceea ce privește traficul rutier și a adăugat că cel mai problematic este cartierul George Enescu, cu o distanță între blocuri foarte mică și că este necesară realizarea unor noi căi de acces.

Sinescu a subliniat că cetățenii i-au spus că au depus numeroase cereri la Primărie privind soluționarea unor probleme simple cum ar fi schimbarea de mobilier urban care nu este ergonomic, amenajarea unor zone de joacă pentru copii, înființarea unor mici parcuri, dar că nu au primit răspuns și a atras atenția că agenda publică o face cetățeanul, că este nevoie de o transparență decizională și că își dorește un dialog permanent cu cetățenii municipiului.

Canidatul Pro România a arătat că el va avea o consultare permanentă prin Consiliul consultativ al tinerilor pentru că ceea ce se face azi în Suceava se face pentru tineri, prin Consiliul consultativ al mediului de afaceri care sunt oamenii care contribuie la bugetul local, susțin sucevenii prin locurile de muncă, dar și prin Consiliul consultativ al oamenilor în vârstă care cunosc foarte bine orașul.

„Soluțiile nu sunt ale unui primar, ci ale unei echipe, care vin din consultarea publică, iar orice soluție trebuie să aibă în atenție suceveanul. Suceveanul este în centrul atenției oricărei investiții pe care o facem în municipiul Suceava. Este nevoie să ne aplecăm asupra acestor lucruri”, a subliniat Florin Sinescu.

El a arătat că va fi important ca municipiul Suceava să aibă un arhitect-șef care să vină cu soluții pentru îmbunătățirea condițiilor din oraș.

Totodată, Sinescu a anunțat că un proiect pe care îl va realiza imediat este înființarea unui punct SMURD la sediul Primăriei din Burdujeni care să deservească zonele Burdujeni și Ițcani pentru că acum ambulanța ajunge cu greu în această zonă și că astfel se va înjumătăți timpul de a transporta un pacient la spital, precizând că a înființat astfel de puncte SMURD în județ în perioada când a fost prefect.

„Sunt probleme nerezolvate care au soluții simple și la îndemână pe care o administrație preocupată de necesitățile sucevenilor le poate pune repede în aplicare”, a conchis Sinescu.


Intră acum și în grupul de