Cușnir anunță că un obiectiv al său este zero lei pentru taxa de salubrizare în Suceava: Prin valorificarea eficientă a deșeurilor vom acoperi costurile gestionării acestora


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei, Dan Ioan Cușnir, a declarat la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că unul din obiectivele pe care și-l propune ca primar este ca sucevenii să nu mai plătească nicio taxă de salubrizare pentru că își dorește ca modul de gestionare a deșeurilor reciclabile să producă venituri suficiente pentru a acoperi costurile legate de preluarea și depozitarea deșeurilor menajere.

El a arătat că din 2017, prețul suportat de populație pentru salubritate a crescut de la cinci lei pe persoană pe lună la 9 lei pe persoană pe lună.

„Practic, fiecare locuitor al Sucevei plătește 108 lei pe an pentru deșeuri în condițiile în care în țările civilizate, în orașele civilizate, colectarea selectivă înseamnă că din deșeurile reciclabile, operatorul care efectuează salubritatea și, implicit, primăria, fac bani. Dacă faci bani din deșeurile reciclabile- hârtie, sticlă, metal, plastic- înseamnă că populația nu trebuie să mai suporte costurile deșeurilor”, a declarat Dan Ioan Cușnir.  

Subiectul Zilei cu Dan Ioan Cusnir la groapa de gunoi

Candidatul PSD Suceava ptr funcția de primar al Sucevei, Dan Cusnir – despre oportunități ratate la Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 8 septembrie 2020

Cușnir a spus că încă din anul 2009 un om  de afaceri din Suceava a adus doi mari investitori cu istoric solid în mangementul deșeurilor din Suceava, unul din Israel, care produce biogaz din deșeuri, sau un altul din Italia specializat în sortare, reciclare și valorificare de deșeuri.

„Acești doi investitori au fost puși pe fugă. Dacă unul dintre acești investitori ar fi fost lăsați în Suceava, costul populației ar fi fost zero lei, iar Primăria ar fi încasat o redevență anuală”, a spus Cușnir.

La rândul său, consilierul local PSD Gabriel Buciac a explicat că în anul 2017, în luna iulie, când a fost propus proiectul de majorare a prețului salubrizării, consilierii locali PSD s-au opus, dar atunci viceprimarul a spus că prețul va fi scăzut când în Suceava va fi curat, când sucevenii vor păstra curățenia

„Așa este trecut inclusiv în procesul verbal al acelei ședințe. Acum este o contradicție pentru că ei spun că acum Suceava este un oraș curat, foarte bine îngrijit, ceea ce înseamnă că sunt obligați să respecte ceea ce au promis în 2017, adică să scadă prețul la salubrizare”, a spus consilierul local PSD.

Dan Ioan Cușnir a subliniat că obiectivul PSD Suceava este ca populație să nu plătească niciul leu pentru salubritate.

„Obiectivul nostru este zero lei suportați de populație pentru deșeurile menajere și reciclabile. Populația va plăti zero lei pentru deșeuri pentru că oamenii sunt disciplinați, separă deșeurile, colectarea se face selectiv. Cu banii pe care operatorul privat și, implicit Primăria Sucevei îi vor face din deșeurile reciclabile vom acoperi costurile fracției umede, a deșeurilor care nu pot fi reciclate. Obiectivul nostru este ca populația să nu mai plătească pentru deșeuri. Peste tot în lumea civilizată din deșeuri se fac bani, din deșeuri se poate produce energie. Doar în Suceava populația plătește bani în loc să valorificăm eficient deșeurile”, a declarat Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de