Fostul secretar de stat în MDRAP, Cristian Șologon: Nu am fost soacră pentru domnul Flutur! Soacra e Guvernul PSD care îi deconta lucrările PNDL la trei săptămâni sau Guvernul PNL care nu le decontează nici după trei luni?


Intră acum și în grupul de

Secretarul organizației județene PSD Suceava, Cristian Șologon, a declarat, sâmbătă, la Ora de Politică de la News Bucovina, că guvernarea PSD a avut grijă ca toate localitățile să beneficieze de fonduri de dezvoltare și că nu s-a ținut cont de culoarea politică a primarilor respectivelor localități, în timp ce Guvernul PNL întârzie acum nepermis de mult plățile către constructori care se fac și în funcție de partidul din care este primarul.

„Eu m-am ocupat ca secretar de stat de PNDL și vreau să vă spun că ne-am propus ca decontările lucrărilor să se facă la maximum trei săptămâni după verificarea documentelor. Acum, acest guvern, are restanțe de plată și de peste trei luni”, a spus Șologon.

El a explicat că acum un constructor care a muncit în luna mai, a depus documentația de plată stă de trei luni de zile și așteaptă plata de la minister care poate să o facă sau nu.

Secretarul PSD Suceava a menționat că sunt cazuri în care cei de la Ministerul Dezvoltării decontează și în funcție de culoarea politică a primarului localității unde se fac lucrările.

Șologon a spus că în perioada guvernării PSD nu exista o asemenea situație, pentru că în spatele primarului sunt cetățenii care așteptau o școală, un dispensar, sau să li se facă un drum.

„Cred că asta ar fi normalitatea și nu ceea ce ni se livrează de echipa PNL”, a spus fostul secretar de stat.

Ora de Politică – cu Gabriela Mihai și Cristian Șologon

Începem școala pe 14 septembrie, avem vreo șansă? Gabriela Mihai, fost inspector șef al IȘJ Suceava și Cristian Șologon invitați la Ora de Politică

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 11 septembrie 2020

Șologon a oferit și o replică președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a spus că în acest mandat a avut piedici pentru că „a stat cu soacra în casă”, făcând referire la Guvernul PSD.

„Care este soacra? Cea care deconta la trei săptămâni sau cea care după trei luni nu dă banii. Știu că și Consiliul Județean Suceava are cerere și facturi depuse la minister și nu se plătesc. Oare soacra e cea care plătește la trei săptămâni sau la trei luni”, a spus Șologon.

El a mai declarat că Gheorghe Flutur acuză PSD Suceava că nu are conexiuni la nivel național, dar că chiar Guvernul lui Gheorghe Flutur nu plătește facturile depuse.

„E vorba de facturile pentru cele opt drumuri județene pe care domnul Flutur le face prin Programul Național de Dezvoltare Locală și nu prin PNDI-ul doamnei Udrea, ci prin PNDL-ul Guvernului PSD”, a spus Șologon.

El a arătat că PNDI lansat de guvernul PDL a fost un program care a murit de la sine pentru că era cu credit furnizor, iar constructorul făcea lucrarea pe banii săi, iar după doi ani urma să primească banii de la Guvernul României.

„Nu am fost soacră pentru domnul Flutur la PNDL. Dacă nu era PNDL, acum domnul Flutur nu putea să inaugureze școală la Stulpicani, nu putea să inaugureze școală la Comănești”, a conchis Șologon.


Intră acum și în grupul de