Cușnir: Cartierul Ițcani trebuie să renască. Potențialul cartierului e mare, dar a fost abandonat de actuala administrație


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei, Dan Ioan Cușnir, a declarat la Analiza de Seară de la News Bucovina că, din păcate, niciun cartier al municipiului Suceava nu a fost modernizat în ultimii 16 ani și chiar că sunt zone, precum cartierul Ițcani care au fost abandonate.

El a spus că în cartierul Ițcani sunt cele mai multe clădiri vechi frumoase din municipiu, dar că acestea nu sunt întreținute și nici nu a existat o intenție a actualei administrații de a se implica în punerea în valoare a acestora.

Cușnir a adăugat că la fel ca și în celelalte cartiere din oraș și în cartierul Ițcani sunt drumuri de pământ remarcând că nici  în Anul Centenar nu s-a gândit nimeni din actuala administrație locală să asfalteze măcar strada 28 Noiembrie, Ziua Unirii Bucovinei cu Țara.

Candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei a mai arătat că și lucrările făcute sunt greșite, iar canalizarea refulează și inundă grădinile la fiecare ploaie, sau că strada Micșunelelor cu care se laudă administrația actuală are un trotuar nefolosibil, iar scurgerea apei pluviale se oprește într-o bordură.

“Itcani” real cu Dan Cusnir la Analiza de Seara

Candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei, Dan Cusnir și Adelina Paiu LIVE din cartierul ITCANI al orașului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 14 septembrie 2020

Mai mult, el a spus că trotuarele din cartier sunt neîntreținute, că trecerile pentru pietoni sunt inexistente, iar traversarea străzii este un hazard, la fel ca și traversatul căii ferate.

Cușnir a mai arătat că parcul Ițcani, este singurul din tot cartierul și este gol pentru că e mizerie, pentru că gazonul nu e întreținut și nici nu are nicio floare sau pentru că mizeria nu e strânsă, iar copiii din cartier nu au niciun loc de joacă.

Gara Ițcani, una din cele mai frumoase din Europa este în renovare, dar zona din jur este neîntreținută, a menționat el.

„Dacă tot s-au cheltuit 16 ani un miliard de euro în Suceava încercăm să găsim cartierul unde s-a făcut modernizarea”, a spus Dan Ioan Cușnir.

El s-a întrebat cine strânge gunoaiele, cine întreține spațiul verde sau cine repară trotuarele în acest cartier.

„Ajungem la aceeași concluzie. Suceava nu are reguli. Nu avem ordine pentru că nu sunt reguli”, a spus Dan Ioan Cușnir.

El a subliniat că Ițcani este cartierul municipiului Suceava care are cele mai multe clădiri, vechi, frumoase, dar neîntreținute.

„O administrație cu o minimă înțelepciune ar renova aceste clădiri. Ițcaniul are nevoie de renovarea clădirilor vechi. În toată lumea civilizată, când ai clădiri frumoase le pui în valoare. Nu le lași să se degradeze de la an la an”, a declarat Dan Ioan Cușnir.

Totodată, el a spus că de opt ani de zile li se promite primărie în Ițcani, post de poliție și cinematograf, dar că lucrările la reamenajarea Cinematografului Arta sunt departe de a fi încheiate.

„Ițcaniul trebuie să renască. Potențialul cartierului este mare”, spus Cușnir.

El a mai arătat că locuitorii din acest cartier sunt nemulțumiți că în zonă nu este niciun magazin din lanțurile mari de magazine.

„Atunci când reprezinți un oraș și vrei binele locuitorilor din toate cartierele, poți negocia și amplasarea unui magazin și unde nu este un vad comercial foarte mare”, a spus Cușnir.

La rândul său, candidatul PSD la CL Suceava, Adelina Paiu, a spus că o întristează că oamenii din cartierul Ițcani au renunțat să mai aibă așteptări pentru că Ițcani a fost abandonat în ultimii 16 ani de administrația locală.


Intră acum și în grupul de