Primarul Ion Lungu a aprins primul foc al unui aragaz conectat la rețeaua de gaz natural în Burdujeni-sat. Gheorghe Flutur: Este un îndemn pentru ceilalți primari să facă ce face primarul Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a aprins, marți, primul foc al unui aragaz conectat la rețeua de gaz natural în cartierul Burdujeni-sat.

Primarul a spus că de zece ani a început proiectul și că acum s-a finalizat pentru că mult timp legislația nu a permis ca o investiție a primăriei să fie transferată unui operator privat, dar că legislația s-a modificat și că imediat ce s-a putut au început lucrările.

Ion Lungu a subliniat că legea s-a modificat și datorită implicării parlamentarilor, subliind aportul adus de deputatul PNL Ioan Bălan.

„Burdujeni-sat va deveni în scurt timp o zonă rezidențială. Poluare nu avem, utilitățile le aducem  și va fi o plăcere să locuiești în Burdujeni-sat”, a spus Lungu.

El a menționat că din cele 33 de străzi pentru care s-a aprobat extinderea rețelei de gaz natural, pe 15 străzi s-a realizat deja extinderea.

Primarul a spus că cea mai importantă investiție a fost de a instala conducta magistrală, iar costurile au fost suportate de E.On Gaz, fiind o lucrare grea.

Ion Lungu a mai declarat că această lucrare costă peste un milion de euro.

Gazul metan a ajuns in Burdujeni Sat

Se da drumul la gaz metan in Burdujeni Sat

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 14 septembrie 2020

Prezent la acest moment, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că este un îndemn pentru ceilalți primari să facă ce face și primarul Ion Lungu.

El a reamintit că acum este termen pentru depunerea de proiecte cu finanțare europeană pentru aducțiuni de gaz natural în localități.

„Avem aproape 40 de primării care au studiile finalizate. E destul de complicată fișa care trebuie depusă la Transgaz. Îndemnul meu pentru primari este să se grăbească și îmi doresc cât mai multe primării să se racordeze anul următor la gaz metan pentru că există această oportunitate. Sunt bani europeni, un miliard de euro să se tragă până la poarta omului și să nu plătească niciun ban”, a spus Flutur.

El l-a felicitat pe primarul Ion Lungu pentru că a extins rețeaua de gaze naturale în municipiul Suceava fiind un pas spre civilizație.


Intră acum și în grupul de