Dan Ioan Cușnir: Cartierul Europa, inaugurat cu fast în 2012 nu are utilități nici după opt ani, iar drumurile sunt aproape impracticabile. Este un eșec total, iar primarul vrea să păcălească alți tineri cu terenuri înspre Mitocu Dragomirnei


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei, Dan Ioan Cușnir, a declarat la Analiza de Seară de la News Bucovina, că proiectul lansat în urmă cu opt ani de primarul Ion Lungu este un eșec total și că familii de tineri care s-au îndatorat la bănci pentru a-și construi case nu au nici acum utilitățile necesare și acces decent în cartier.

„În urmă cu opt ani primarul Ion Lungu și-a arătat mărinimia față de tinerii din Suceava oferindu-le 142 de parcele în Cartierul Europa, cartier inaugurat în data de 9 mai 2012, de Ziua Europei, pentru a folosi un simbol pentru campania electorală”, a arătat Cușnir.

El a spus că singurul drum care duce în Cartierul Europa este unul de pământ și balast pe la garajele de la baza dealului Tătărași.

La rândul său, consilierul local PSD Gabriel Buciac a arătat că dacă tot se începea un cartier nou, era normal ca utilitățile să fi fost deja aduse când au fost alocate parcelele pentru construirea de case.

El a spus că abia în 2019 au decis să facă aducțiune de apă pe fondurile municipalității după ce s-a așteptat aprobarea finanțării cu fonduri europene.

Analiza de Seară – invitați, Dan Ioan Cușnir și Gabriel Buciac

Dan Ioan Cușnir, candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei și consilierul local Gabriel Buciac – ”la pas” prin cartierul EUROPA al municipiului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 21 septembrie 2020

„După șapte ani s-au gândit să facă proiectul. Acești șapte ani înseamnă foarte mult pentru orice familie tânără”, a spus Buciac, menționând că legea prin care se alocă astfel de parcele pentru tineri prevede că aceștia au obligația să înceapă construcția într-un an de la obținerea parcelei.

„Cum să înceapă dacă nu au drumul de acces făcut? Cum să înceapă dacă nu au nici măcar utilitățile necesare pentru a construi?”, a întrebat consilierul local PSD.

El a adăugat că această neîndeplinire a atribuțiilor de către primar a făcut ca tineri care au primit aceste parcele să renunțe, întrucât din 142 de parcele distribuite, au fost ridicate circa 50 de case, ceea ce înseamnă că peste 90 de tineri au renunțat la acest proiect.

„Cartierul Europa este definitoriu pentru activitatea primarului Ion Lungu. Nu putem spune că nu s-a făcut nimic, dar prea puțin, prea târziu și, de cele mai multe ori, greșit”, a completat Dan Ioan Cușnir.

„Ion Lungu a reușit să pângărească simbolul care este Ziua Europei. Aceste străzi au denumiri de orașe frumoase: Viena, Paris, Berlin, Madrid, dar aceste străzi nu au nicio legătură cu frumusețea orașelor pe care trebuie să le reprezinte”, a declarat candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei.

El a subliniat că oamenilor care au primit parcele în zonă li s-au promis utilități.

„Oamenii s-au îndatorat la bănci ca să-și construiască niște case și trăiesc într-o zonă cu drumuri de pământ, desfundate, care sunt impracticabile când plouă sau pe timpul iernii”, a precizat Dan Ioan Cușnir.

El a adăugat că au trecut opt ani de când celor din Cartierul Europa li s-au promis utilități.

„Cât să treacă din viața unui om ca să aibă un nivel decent al calității vieții? Cât timp trebuie să aștepte un om apa în Cartierul Europa?”, a mai întrebat candidatul PSD.

Cușnir a mai subliniat că atunci când tinerii s-au plâns că nu au utilități,  primarul Ion Lungu le-a spus că le-a dat teren în buricul orașului și că ce pretenții mai ai.

„Acesta este un comportament de baron local. Primarul nu a dat nimic de la el tinerilor, pentru că este teren public al orașului”, a spus Cușnir.

El a explicat că este de obligația primarului să asigure facilități tinerilor și să le aducă într-un orizont de timp decent apă, canal, curent electric.

„Este un eșec total”, a spus Cușnir.

„Au trecut opt ani din viața acestor tineri care au fost păcăliți de primar. Acum încearcă să păcălească alți tineri că le va facilita o altă zonă înspre Mitocul Dragomirnei”, a declarat Cușnir.

El consideră că primarul Ion Lungu are un calcul cinic și consideră că nu are de ce să-și bată capul pentru câteva zeci de familii din această zonă cărora le-a promis utilități și căi de acces amenajate corespunzător.

Cușnir a precizat că acești tineri au ajuns în acestă situație pentru că au crezut în promisiunile lui Ion Lungu.

„Sunt tineri, sunt familii, care s-au îndatorat pe viață pentru că au crezut în promisiunile lui Ion Lungu. Așa vor păți toți cei care cred în promisiunile lui Ion Lungu”, a declarat Cușnir.


Intră acum și în grupul de