Florin Sinescu (Pro România): E necesar un parc industrial pentru că acum tinerii bine pregătiți din Suceava pleacă în alte zone. E piatra de temelie ca să dăm Sucevei șansa să devină o opțiune pentru tineri


Intră acum și în grupul de

Candidatul Pro România la funcția de primar al Sucevei, Florin Sinescu, a declarat, vineri, la flash-interviu la News Bucovina, că șansa Sucevei de a se dezvolta sunt tinerii bine pregătiți în unitățile de învățământ din municipiu care să rămână să lucreze în municipiu printr-o cooperare cu mediul de afaceri și înființarea unui parc industrial care să ofere locuri de muncă bine plătite.

„Universitatea Suceava trebuie să reprezinte viitorul Sucevei. Motorul dezvoltării sunt tinerii, oamenii bine pregătiți, iar universitatea suceveană este capabilă, prin profesori, prin tot ce au la dispoziție, să pregătească oameni care să dezvolte municipiul Suceava”, a spus Sinescu.

El a arătat că, din păcate, timp de 16 ani, municipiul Suceava nu a avut un parcurs așa cum ni l-am fi dorit cu toții.

„Acești tineri care termină Universitatea Suceava pleacă din Suceava spre locuri în care își găsesc un rost în piața muncii, locuri de muncă bine plătite. Suceava, astăzi, nu este o o ofertă și cred că este nevoie să ne aplecăm asupra acestor probleme”, a spus Sinescu.

Candidatul Pro România a reamintit că proiectul de parc industrial pe care îl propune include și realizarea unei legături directe între colegiile din municipiul Suceava, Universitatea Suceava și piața muncii.

„E nevoie să o facem cât se poate de rapid”, a spus Sinescu arătând că se impune ca administrația locală să contribuie la realizarea unui parteneriat între mediul de afaceri și universitate.

El a menționat că foarte mulți suceveni apreciază că se putea face mult mai mult în acest sens.

Flash interviu – LIVE cu Florin Sinescu

Florin Sinescu, despre legatura dintre USV si Primaria Suceava – LIVE din parcul Universității

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 25 septembrie 2020

„Suntem oameni în dinamică. Circulăm la Cluj, la Brașov, în orașele mari, în Europa și vedem că lumea s-a dezvoltat altfel, că a avut un parcurs în care s-au dezvoltat zonele urbane astfel încât să ai un loc de muncă, să ai unde să-ți petreci timpul liber, efectiv să simți că trăiești într-un municipiu care este și reședință de județ”, a spus Sinescu.

El consideră că în acest parteneriat, primul pas trebuie să-l facă administrația suceveană pentru a aduce la aceeași masă și mediul de afaceri și universitatea.

Candidatul Pro România a spus că trebuie să creată o legătură care acum este ruptă.

„Avem colegii foarte bune, universitate foarte bună și STOP. Oamenii nu se mai regăsesc în piața muncii din Suceava. Am pierdut tot ce înseamnă zona industrială și nu s-a pus nimic în loc și nu s-a deschis niciun parc industrial”, a spus Sinescu.

El a subliniat spus că resursa umană din Suceava este foarte bună și trebuie să se regăsească în piața muncii de acasă pentru că astăzi, Suceava nu este, din păcate, o opțiune.

„Cred că piatra de temelie este să dăm șansa Sucevei să devină o opțiune pentru tineri, pentru noi toți și să reușim să o ducem acolo unde ne dorim cu toții”, a spus Florin Sinescu.


Intră acum și în grupul de