Ion Lungu, deranjat în această campanie electorală de lipsa de fair-play a viceprimarului Marian Andronache care a fost în echipa sa. El spune că Dan Ioan Cușnir a făcut o campanie decentă, axată pe teme administrative


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a declarat, vineri seara, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că în această campanie electorală, total atipică, a fost deranjat în principal de lipsa de fair-play a viceprimarului PMP Marian Andronache.

„Abia aștept pe unii dintre candidați să-i privesc în ochi. Luni dimineața la operativă, dacă vine”, a spus Lungu.

El a arătta că a fost o campanie atipică și că din cauza epidemiei de coronavirus nu a putut să îmbrățișeze oamenii, așa cum obișnuia,  nu s-au putut face mitinguri și a subliniat că din cauza măștii de protecție unii dintre suceveni nici nu l-au recunoscut.

„O campanie grea. Primarii de nivelul meu, sunt mulți care nu ies din birou. Eu am mers pe stradă din respect pentru suceveni. Am fost bine primit pe stradă. Sucevenii sunt înțelegători, sunt toleranți”, a declarat Lungu.

El a spus că a explicat oamenilor de ce s-au întârziat anumite proiecte, sau care este strategia pentru anumite investiții și că a fost înțeles, exemplificând cu asfaltări din Burdujeni-sat amânate până după ce se va monta conducta de gaz natural, sau cu încălzirea din Bazar care a fost întârziată din cauza blocajului generat de carantină.

Ion Lungu a menționat că a fost deranjat în campanie de atitudinea adoptată de viceprimarul Andronache.

„M-a deranjat domnul viceprimar Andronache care încă este viceprimarul meu. Părerea mea este că, nu știu cine l-a învățat, nu a făcut o campanie corectă. Putea să spună: am fost în echipă cu primarul Lungu, am făcut lucruri bune la Primărie, noi suntem un partid de dreapta, avem ideile și idealurile noastre, proiectele noastre, că e posibil să colaborăm în continuare”, a spus Ion Lungu.

Ion Lungu – la Analiza de Seară

27 septembrie -ziua cea mare! Ce a fost bun și ce nu a meritat în această campanie electorală. Cu ce se aleg sucevenii? Ion Lungu – analizează întreaga campanie!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 25 septembrie 2020

El a subliniat că însă, Marian Andronache, care coordonează investițiile, a argumentat că primarul nu l-a luat cu el.

„Primarul nu trebuie să te ia cu el. Primarul, de asta este primar. Primarul merge în inspecție. Primarul verifică. Marian, tu trebuia să mergi acolo, la fața locului să de ocupi de probleme. Știu că au fost mai multe probleme pe investiții și a trebuit să le rezolv eu ca primar. Din păcate, în acest mandat, domnul Andronache nu prea a fost la Primărie. Marian știe acest lucru, nu exagerez deloc. Nu cred că este corectă poziția ta și cred că este una de fațadă, de campanie electorală”, i-a transmis Ion Lungu.

El a menționat că are informații că Marian Andronache este „forjat” de unele persoane din spate, dar consideră că nu este fair-play mai ales că l-a ajutat cu sediul de partid, cu reproșuri din propriul partid și l-a sprijinit să aibă subprefect azi, la fel, cu reproșuri din PNL.

„Mă deranjează și domnul Cușnir care a spus că Lungu nu a făcut, că nu a dres, dar totuși trebuie să fiu corect și să spun că a fost o campanie decentă. Nu au fost atacuri suburbane, să te iei de familie, de alte chestii. S-a discutat pur administrativ și eu îl înțeleg. Ce să spună ceilalți candidați? Că toate sunt în ordine în oraș? Atunci de ce să mai candidezi?”,  a spus Lungu.

El a arătat că Dan Ioan Cușnir a făcut o campanie electorală pe probleme administrative și că îl apreciază că de data aceasta nu s-a mai luat de familia sa, așa cum a făcut-o în trecut.

„De data aceasta îl apreciez că chiar a făcut o campanie pe linie administrativă, ceea ce e corect. Da, că Lungu n-a făcut, n-a dres, că eu sunt de zece ori mai bun ca Lungu. Asta e campanie electorală și pentru asta îl apreciez”, a explicat primarul.

El a subliniat că l-a deranjat la Marian Andronache pentru că în primul rând nu se aștepta la așa ceva.

„Nu-i corect din partea lui. Nu e fair-play. Noi suntem PNL, ei sunt PMP, adversarul nostru politic e PSD. În loc să sară la gâtul PSD, el sare la gâtul primarului: Eu n-am să fac ca Lungu! Serios?”, a spus Lungu care a spus că evită să spună mai multe despre ce interese și-a urmărit Marian Andronache în Consiliul Local.

El speră însă că modul în care s-a comportat Marian Andronache în campanie a fost mai mult de fațadă pentru că el știe realitatea și i-a transmis că în această campanie nu a procedat corect.


Intră acum și în grupul de