Cătălin Coman(PSD) : Este obligatoriu să avem o schimbare la nivelul parlamentarilor județului. Pe acea listă nu trebuie să se regăsească persoane ce au răspuns politic de o anumită zonă și au obținut rezultate dezastruoase


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele organizației județene PSD Suceava, Cătălin Coman, primar ales al municipiului Fălticeni, a declarat la Analiza de Seară de la News Bucovina că va fi nevoie ca organizația județeană a PSD Suceava să facă schimbări în ceea ce privește listele de candidați pentru alegerile parlamentare și susține ca zonele care au performat în alegerile locale să propună candidații pentru locuri eligibile.

„Va fi o listă pentru candidații la Camera Deputaților și o listă pentru candidații la Senat. Pe acea listă nu vor trebui să se regăsească persoane care au răspuns din punct de vedere electoral, administrativ, politic, de o anumită zonă și au obținut rezultate dezastruoase”, a spus Cătălin Coman.

El consideră că va trebui să fie lista câștigătorilor.

„Din punctul meu de vedere trebuie să fie o listă a câștigătorilor, iar fiecare zonă, fiecare localitate, fiecare comună, are dreptul să propună oameni competenți, oameni care au adus voturi, dar nu așa din gură, la televizor, ci voturi pe hârtie. Așa cum fotbalul e pe goluri, politica e pe voturi și aici voturile trebuie să conteze și asta e atitudinea pe care o voi avea în cadrul organizației județene”, a subliniat Cătălin Coman.

Liderul social-democrat a apreciat că zonele care au performat trebuie să aibă dreptul să propună cei mai buni candidați pentru Camera Deputaților și Senat astfel încât să fie o reprezentare eficientă și câștigătoare la următoarele alegeri.

„Propunerea cu care am să merg este ca zona Fălticeni să propună locul 1 la Senat și locul 1 la Camera Deputaților”, a spus Coman.

El a argumentat solicitarea arătând că în orice fel de competiție, se premiază prima dată câștigătorii, apoi, în ordine descrescătoare, după merite, după efort, după muncă și celelalte zone.

„Este un argument ca să dăm organizațiilor locale să muncească la fel de bine cum au făcut-o și până acum. Organizațiile locale trebuiesc motivate să se bată cu aceeași energie cu care au făcut-o. Organizațiile perfomante să-și propună cel mai bun coleg, în beneficiul tuturor, pentru că va câștiga și cel de la Suceava dacă vom avea voturi multe la Fălticeni”, a spus Cătălin Coman.

El a menționat că doamna Mirela Adomnicăi a reprezentat organizația județeană și este un câștig scorul pe care l-a obținut la președinția CJ Suceava.

„Este obligatoriu să avem o schimbare la nivelul parlamentarilor la nivelul județului Suceava”, a spus Coman care a arătat că doi deputați au plecat de la PSD la Pro România și că e nevoie de o modificare a listelor.

„Va fi o decizie pe care o vom lua la nivelul organizației județene. Sunt convins că vom găsi cele mai bune persoane astfel încât să putem merge pe stradă fără să avem niciun sentiment că nu am făcut ceea ce trebuie”, a spus Coman.

El a precizat că se va implica în campania pentru parlamentare alături de colegii săi.

„Așa cum ne-am implicat în campanie, eu și toți colegii care au ieșit cu scoruri spectaculoase, pentru că scoruri de 80, 90 la sută înseamnă extrem de mult, că acea comunitate chiar te vrea primar bine de tot și doar mici erori tehnice te-au făcut să nu iei 100 la sută. Vom merge cu acei colegi pe stradă să spunem că avem planuri comune”, a spus Cătălin Coman.

El a menționat că pentru zona Fălticeni va propune candidat pe actualul deputat Alexandru Rădulescu și a evitat să se pronunțe despre propunerile celorlalte zone din județ.


Intră acum și în grupul de