Dr. Radu Ciornei (USR): Vrem concursuri pentru toate pozițiile din administrația publică și fără interimate. Acum unii își aranjează un interimat și nu mai dau concurs toată viața


Intră acum și în grupul de

Candidatul USR-PLUS la Camera Deputaților, dr. Radu Ciornei, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că dacă USR ajunge la guvernare va impune efectuarea de concursuri pentru toate posturile din administrația publică și să nu mai existe interimate.

„Peste tot vrem să introducem competență prin concursuri. Fără interimate. Vedeți că interimatul acesta este una din cele mai mari tare care ne lovește în anii aceștia. Îți iei un interimat, te detașezi undeva, nu mai dai concurs în viața ta”, a explicat cercetătorul sucevean.

El a spus că aceste concursuri sunt grele atât timp cât nu se dau subiectele servite.

USR Suceava se ”bate” la Camera Deputaților

USR Suceava l-a desemnat pe Radu Ciornei să candideze pe primul loc pentru Camera Deputaților – LIVE, Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 12 octombrie 2020

„Unii, chiar dacă au subiectele servite, nu pot ține minte acele patru-cinci foi. Nu că nu sunt în stare să învețe cărți întregi de legislație, ci nu sunt în stare să învețe subiectele care li se dau cu o zi-două înainte”, a declarat Ciornei.

El a reiterat că USR vrea să fie organizate concursuri peste tot în toate pozițiile din administrația publică.

„În spitale, în deconcentrate, trebuie să avem concursuri. Eu asta cred. Competența pornește din momentul în care refuzi situații de genul celei întâmplate la Ministerul Sănătății când domnișoara aceea de 20 și ceva de ani cântăreață a fost angajată consilier pentru marile proiecte”, a spus Ciornei.

El a arătat că astfel de situații sunt descurajante.

Radu Ciornei a apreciat că situația actuală este generată de „partidele vechi, încetățenite, bine puse pe scaune”.

„Îi scoți numai cu șpaclul când vrei să-i iei din fotoliu, sau când să iasă dintr-un consiliu”, a apreciat candidatul USR-PLUS.


Intră acum și în grupul de