Cele mai comune vizite medicale pe care trebuie să le faci în mod regulat


Intră acum și în grupul de

De multe ori, scufundați în vâltoarea activităților cotidiene, oamenii uită că și corpul este, de fapt, o mașinărie foarte complicată, care are nevoie de o așa zisă „revizie” din când în când. Vizitele medicale regulate pot identifica din timp semnele unor eventuale probleme de sănătate. Descoperirea acestora la timp înseamnă că șansele ca tratamentul să aibă efect sunt mult mai mari.

O mulțime de factori, precum vârsta, istoricul familial și alegerile privind modul de viață au un impact asupra frecvenței vizitării cabinetelor medicale.

Iată câteva dintre vizitele medicale pe care ar trebui să le faci în mod regulat

  • Analizele sângelui

Una din cele mai comune vizite la un cabinet medical este cea pentru analizele anuale pentru sânge, care sunt și cele mai importante teste pe care le poți face pentru a te asigura că organismul tău funcționează așa cum trebuie. Acești indicatori îi ajută pe medici să verifice anumite semne ale unor boli sau posibile stări nefuncționale ale organelor tale. De exemplu, se poate evalua dacă rinichii, ficatul sau inima funcționează normal sau dacă sunt probleme care necesită investigații suplimentare.

  • Vizita la stomatolog

Consultul stomatologic este important deoarece te ajută să-ți păstrezi sănătatea dinților și a gingiilor. Ar trebui să-ți programezi o vizită la medicul tău cel puțin odată la 6 luni sau ori de câte ori ți s-a recomandat la ultima intervenție.

Vizita la stomatolog va cuprinde, de regulă, două etape – verificarea vizuală și curățarea sau profilaxia orală. În această procedură, medicul va detecta eventualele carii dentare și va curăța placa bacteriană și tartrul acumulate pe dinți. Dacă acestea nu sunt îndepărtate la timp, pot provoca diverse boli orale nedorite, care pot avea un tratament mai dificil. 

Apoi, cu un aparat special, se va măsura adâncimea spațiilor dintre dinți și gingii, care ar trebui să fie redusă în cazul unei sănătăți orale bune. În caz contrar, dacă aceste spații vor fi destul de adânci, poate fi vorba de o eventuală boală gingivală.

Profilaxia dentară pe principiul „mai bine eviți decât să tratezi” este cea pe care se bazează cabinetul stomatologic Cisomedical, care oferă o serie de tratamente preventive care ajută la menținerea sănătății dinților și la reducerea riscurilor apariției unor afecțiuni orale.

  • Vizita la oftalmolog

Examenul oftalmologic anual este important din mai multe motive. Desigur, aceste controale la ochi sunt necesare pentru a menține o vedere bună și pentru a corecta din timp eventualele deficiențe, mai ales pentru cei care lucrează multe ore în fața monitoarelor.

Dar examinarea oftalmologică poate detecta și alte probleme ascunse de sănătate. Poate că nu știai, dar controlul simplu la ochi ar putea să te diagnosticheze cu hipertensiune arterială sau diabet. Aceasta deoarece medicul poate evalua starea de sănătate a vaselor sanguine din zona retinei, care sunt un indicator vital al condiției tale fizice.

Așadar menținerea unei stări optime de sănătate implică, pe lângă adoptarea unui stil de viață sănătos, cu o alimentație adecvată și cu mișcare fizică, și câteva vizite regulate la medic, pentru a descoperi și preveni eventualele probleme sau boli ce pot să apară. (S.E.O.)

Sursa foto: shutterstock.com


Intră acum și în grupul de