Mircea Giosan despre ziua în care a deschis restaurantul: Nu am avut ca intenție să sfidez legea, ci doar ca legea să se aplice corect și să pot dovedi că municipiul Câmpulung Moldovenesc a intrat în scenariul roșu nejustificat


Intră acum și în grupul de

Mircea Giosan, proprietarul restaurantului din Câmpulung Moldovenesc care a deschis unitatea miercuri pentru a declanșa un conflict juridic prin care să poată dovedi că municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost inclus în „scenariul roșu” a avut o zi „amară” în care a fost amendat de poliție cu 2000 de lei deși nu era niciun client în restaurant, dar a fost nevoit să trimită în șomaj tehnic jumătate dintre cei 62 de angajați, respectiv 31 de angajați.

El a spus la Analiza de Seară de la News Bucovina că a deschis la ora 8:00 și se aștepta ca poliția să vină mai repede pentru că au venit după orele prânzului.

„Îmi pierdusem răbdarea”, a spus antreprenorul sucevean.

Mircea Giosan a spus că a avut o discuție civilizată cu polițiștii care au venit să-l amendeze.

El a subliniat că nu a avut nicio intenție de a se sustrage de la respectarea unei hotărâri a CJSU Suceava, ci doar că a dorit să atragă atenția că legislația trebuie respectată de toți.

„Intenția mea nu a fost să mă sustrag acestei hotărâri. Cum am discutat și cu polițiștii. Când mi s-a dat acel proces verbal l-am semnat, fără obiecții, fără nimic”, a spus Giosan.

El a arătat că a citit cu atenție documentul și a constatat că, din păcate, CJSU Suceava este cel care încalcă legea.

Analiza de Seara -LIVE de la restaurantul lui Mircea Giosan din Campulung

LIVE de la Restaurantul Bucovina din Campulung Moldovenesc! Mircea Giosan nu renunța la lupta cu autoritățile

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 21 octombrie 2020

Potrivit acestuia, actele normative în vigoare arată că în localitățile unde se depășește incidența de îmbolnăvire de trei cazuri la mia de locuitori se închid restaurantele, dar că în același act normativ se menționează că la calculul incidenței nu sunt luate în considerare focarele, iar CJSU Suceava a emis o decizie prin care este declarat focar de infecție la Colegiul Național Militar din municipiu.

„Eu am impresia că autoritățile vor să ne ducă nu doar în scenariul roșu, ci în scenariul negru”, a spus Giosan.

El  a mai declarat că nu a auzit ca în unitățile HoReCa să existe cazuri de infecții cu SARS-CoV-2 sau în marile lanțuri de magazine.

„Auzim de Covid la Polție, la Primărie, la unitățile publice. Poate nu am dreptate, dar am o reticență”, a spus antreprenorul câmpulungean.

El a mai arătat că cei 62 de angajați ai săi au fost testați pe cheltuiala lui și niciunul nu a fost confirmat pozitiv.

„Aș fi tâmpit să nu respect legi ale statului”, a spus Giosan care a subliniat că intenția lui nu a fost de sfidare a deciziilor, ci de a explica faptul că decizia în cazul Câmpulung Moldovenesc nu a fost luată respecându-se normele stabilite.

Antreprenorul câmpulungean a spus că a fost amendat cu 2000 de lei de polițiști și că miercuri a avut încasări de 1000 de lei.

El a precizat că în restaurant au intrat doar zece clienți pe tot parcursul zilei și că la sosirea echipei de control nu era niciun client în restaurant, nici măcar unul dintre cei cazați.

„Am un gust foarte amar pentru ziua de azi. Astăzi am trimis în șomaj tehnic 31 de oameni”, a spus Giosan cu lacrimi în ochi.

El a adăugat că va fi greu pentru aceștia să trăiască din șomaj tehnic.

Mai mult, Mircea Giosan a spus că are un gust amar și pentru că nu a văzut un spirit de solidaritate din partea colegilor din domeniu.

El a mai declarat că a început procedura de contestare în contencios administrativ a hotărârii CJSU Suceava privind cazul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Giosan a mai spus că va menține restaurantul închis în continuare pentru că nu a dorit decât să atragă atenția asupra unei nedreptăți și că în următorele zile trebuie să găsească cum să le asigure salariile celor 31 de angajați.

Ulterior interviului, CJSU Suceava a transmis un infografic în care se confirmă că municipiul Câmpulung Moldovenesc este în „scenariul galben” în condițiile în care nu se iau în considerare focarele din municipiu, respectiv unul de la CNM „Ștefan cel Mare” cu 31 de cazuri, de la Poliția Municipiului cu 11 cazuri și de la Primăria Câmpulung Moldovenesc cu 5 cazuri.


Intră acum și în grupul de