Creștere semnificativă a cazurilor de infecții cu SARS-CoV-2 în județul Suceava. CJSU Suceava a analizat situația epidemiologică și va decide joi măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic în mai multe localități-INFOGRAFIC


Intră acum și în grupul de

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a condus, miercuri seara, o ședintă extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava în care s-a analizat situația epidemiologică din județ conform datelor comunicate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, ce arată o creștere semnificativă a persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus, precum și măsurile suplimentare de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic.

În acest context a fost prezentată membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Analiza statistică în contextul Pandemiei COVID-19, realizată de C.J.C.C.I Suceava (Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției) în perioada 01.10-21.10.2020.

Analiza prezentată și susținută de specialiștii epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava, relevă faptul că situația epidemiologică la nivelul județului Suceava impune adoptarea de măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, prevăzute de Hotărârea Guvernului României nr. 856/2020.

 Mai mult, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Suceava au subliniat că potrivit planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul empidemiei Covid-19 cuprins în Ordinul Ministrului Sănătății nr. 555/03.04.2020, rețeaua de spitale la nivelul județului și unitățile-suport pentru spitalele de faza I și faza II este stabilită prin protocol de colaborare sub coordonarea D.S.P. Suceava și a Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava.

Astfel, într-o primă etapă a fost recomandat ca spitalele de suport să nu fie reprezentate de spitalele importante de urgență din zonă, care pot asigura asistența medicală pentru celelate urgențe medico chirurgicale.

Dr. Alexandru Calancea a precizat că Spitalul Județean Suceava este desemnat ca spital suport pentru a putea asigura asistența medicală pentru urgențele non-covid, în condițiile în care Spitalul Municipal Rădăuți a fost desemnat ca suport doar prin secția de boli infecțioase.

În funcție de caracteristicile județene, de afecțiunile asociate și de posibilitatea asigurării circuitelor separate pentru pacienții suspecți cu virusul SARS-COV-2 până la confirmarea prin testare, precum și de posibilitatea tratării formelor ușoare de pacienți Covid-19, Direcția de Sănătate Publică Suceava poate stabili și alte unități sanitare pentru internarea acestor pacienți.

În acest sens, directorul executiv al DSP Suceava, dr. Dinu Sădean a precizat că joi dimineață va înainta către Ministerul Sănătății lista cu suplimentarea de unități sanitare de suport COVID-19 destinate tratării pacienților cu forme ușoare.

Ulterior, propunerea DSP Suceava va fi supusă aprobării CJSU Suceava în ședința extraordinară de joi ora 12:00, în care vor fi analizate și propunerile privind adoptarea unor măsuri suplimentare la nivelul unor localități din județ.


Intră acum și în grupul de