Florin Hrebenciuc: La noi școlile intră în scenariul roșu, în timp ce în țările din vestul Europei iau măsuri de lockdown cu menținerea școlilor deschise


Intră acum și în grupul de

Secretarul general adjunct al PMP Suceava, Florin Hrebenciuc, a declarat, luni seara, la Analiza de Seară de la News Bucovina că este de neînțeles modul în care autoritățile din România iau decizia ca școlile să intre în scenariul roșu în condițiile în care în țările din vestul Europei școlile se mențin deschise chiar dacă se iau măsuri de lockdown.

„Suntem mai performanți în conectare on line decât țările din vest?”, s-a întrebat retoric Hrebenciuc care a spus că și în mediul urban, dar mai ales în mediul rural elevii nu au șanse să participe la activități didactice on line.

El a arătat că abia acum Guvernul se gândește să impună purtatul măștii de protecție în zonele în care rata de infectare este mai mare de 1,5 la mia de locuitori.

Record de cazuri COVID in municipuiul Suceava? Ce mai pot face autoritatile?

Analiza de seară – Cele mai multe cazuri active de Covid-19 din județul Suceava se înregistrează în municipiul Suceava! Ce mai pot face autoritățile?

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 2 noiembrie 2020

„S-a luat târziu, dar bine că s-a luat măsura purtatului măștii”, a spus Hrebenciuc.

Florin Hrebenciuc a mai declarat că organizarea alegerilor parlamentare este sub semnul întrebării deși Guvernul nu pare să dea înapoi arătând că, după estimarea universităților din România, în două săptămâni se va dubla numărul de infectări.

El a spus că dacă va exista o campanie electorală atipică, făcută on line, va fi o problemă foarte mare pentru găsirea de persoane care să să-și riște sănătatea în birourile secțiilor de votare.


Intră acum și în grupul de