Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în spații deschise și închise din toate localitățile din județul Suceava, conform propunerii CNSU

  Purtarea măștii de protecție în spațiile închise și deschise din toate localitățile din județul Suceava va deveni obligatorie.
Astfel, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 2 noiembrie, Hotărârea cu numărul 51.
Prin această Hotărâre a fost actualizată lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România și a fost propusă  modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii  în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori.

Astfel, CNSU propune ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar în județele în care rata de incidență este mai mică de 1,5 purtarea măștii să fie obligatorie  la nivelul localităților unde incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori.

În județul Suceava rata de infecție este, luni, de 1,82 la mia de locuitori.

Propunerea CNSU va trebui adoptată de Guvern pentru a intra în vigoare.

Vă prezentăm și lista actualizată a statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România