Senatorul PNL Daniel Cadariu spune că măsurile de închidere a școlilor și piețelor au fost recomandate de specialiști neimplicați politic: În piețele agroalimentare din România, mai bine de 50-60 la sută dintre comercianți nu sunt agricultori//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a declarat vineri la Analiza de Seară de la News Bucovina că măsurile privind închiderea școlilor și a piețelor au fost luate la recomandarea specialiștilor neimplicați politic și că se vor putea analiza rezultatele acțiunilor guvernului la sfârșitul pandemiei.

„Guvernul a pus în aplicare un act normativ care pune în aplicare recomandarea unor specialiști. De altfel, în toată perioada asta de pandemie tot ce a însemnat acte normative cu referire la virus și la efectele pandemiei au ținut întotdeauna cont de recomandările și de sugestiile specialiștilor. Evident, a acelor specialiști neimplicați politic”, a spus Cadariu.

El a subliniat că s-au pus în discuție doar acele piețe care erau închise complet.

„De alftel, într-un timp foarte scurt s-au găsit soluții administrative așa încât acolo unde a fost posibilitatea și au fost ferestre mobile s-au deschis și a devenit spațiu deschis, acolo unde nu a fost posibilitatea s-au mutat o parte din mese în aer liber”, a declarat senatorul liberal.

Senatorul Daniel Cadariu iese la atac și explică de ce e nevoie de un Guvern PNL – LIVE la Analiza de seară

Senatorul Daniel Cadariu iese la atac și explică de ce e nevoie de un Guvern PNL – LIVE la Analiza de seară

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 13 noiembrie 2020

El consideră că impactul nu a fost atât de mare precum s-a vrut rostogolit de cei de la PSD.

„Din păcate, în perioada de după revoluție, în piețele agroalimentare din România, mai bine de 50-60 la sută dintre comercianți nu sunt agricultori. Sunt deținători de societăți comerciale care au închiriat anumite spații din piețele din România și fac comerț, ca într-un aprozar”, a declarat Cadariu.

El a spus că în piețele agroalimentare din România mai mult de jumătate din fructe sunt de import și că mare parte din alimentele de bază sunt de import, aduse de comercianți, deși aceste piețe ar trebui să fie strict pentru producătorii corecți și onești care nu au avut posibilitatea să se asocieze pentru a avea altă modalitate de a valorifica produsele.

În ceea ce privește măsura închiderii școlilor el a evitat să se pronunțe.

„Vom analiza efectul măsurii închiderii școlilor după ce această pandemie a trecut. De la începutul pandemiei multe dintre statele lumii și din UE au încercat o serie de măsuri. Unele s-au dovedit bune, altele s-au dovedit că au avut efecte negative în sensul că au multiplicat necontrolabil numărul de cetățeni depistați pozitiv”, a spus Cadariu.

Senatorul liberal consideră că analiza pe aceste aspecte ar trebui făcută la sfârșit de pandemie pentru că este un fenomen neașteptat pentru întreaga lume, care a surprins nepregătită omenirea și din punct de vedere al sistemelor de sănătate publică și din punct de vedere al procedurilor și din punct de vedere al dotărilor și din punct de vedere al elementelor științifice de a stăvili acest fenoment de stăvirile a răspândirii accelerate a acestui virus.


Intră acum și în grupul de