Medalii naționale obținute de sportivii suceveni la disciplina olimpică – TAEKWONDO WT


Intră acum și în grupul de

În perioada 30 octombrie – 01 noiembrie sportivii suceveni formați de Asociația Brilliant Taekwondo Sporting Club, ce are secții în județul Suceava și județul Botoșani au participat la Turneul Național format din Campionatul Național de Taekwondo WT și Cupa României la Taekwondo WT pentru categoriile de vârstă cadeți, juniori și seniori.

Turneul s-a desfășurat sub egida Federației Române de Taekwondo WT, iar sportivii au participat în urma unui parteneriat puternic pentru dezvoltarea sportului de performanță realizat între Asociația Brilliant Taekwondo Sporting Club și Clubul Sportiv Botoșani și a avut loc în Sala Polivalentă din municipiul București. Această desfășurare sportivă s-a organizat în condiții de maximă siguranță, fiind necesar și prezentarea unui rezultat negativ al testului Covid19.

Secția de Taekwondo WT din comuna Dumbrăveni se bucură de un adevărat succes, având o evoluție excepțională după cei 3 ani de activitate. Pregătirea acestor sportivi se realizează cu sprijinul Primăriei Comunei Dumbrăveni.               Sportivii secției sunt pregătiți de antrenorul Denis-Paul Matei, centură neagră 4 Dan și de instructorul Diana-Nicola Matei, centură neagră 3 Dan. Aceasta este studentă a Universității “Ștefan cel Mare” din Suceava, în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport cu specializarea Balneofiziokinetoterapie și recuperare.

Șapte sportivi și instructorul Diana-Nicola Matei au reprezentat județul Suceava la această desfășurare sportivă și au obținut următoarele rezultate:

– CAMPIONATUL NAȚIONAL DE KYORUGI (Luptă) – Probă olimpică –

LOCUL 1 : Alexandru FUSA (cadeți).

LOCUL 2 : Paul ȘTIRBU (cadeți), Sara CHIRIEAC (cadeți), Sabina BURSUC (cadeți), Gabriel AGHIȚOAIE (juniori), Alexandra AGACHE (juniori) și Alexandra AGACHE (seniori).

LOCUL 3 : Diana MATEI (seniori).

În total, delegația formată din sportivii Suceveni și cei Botoșăneni au obținut 32 de medalii, din care 7 de aur, 15 de argint și 10 bronz și au obținut următoarele trofee :

CLASAMENT GENERAL PE ECHIPE:

Categoria Cadeți – LOCUL 1;

Categoria Juniori – LOCUL 1;

Categoria Seniori – LOCUL 2;

Toate Categoriile General – LOCUL 2

CUPA ROMÂNIEI DE KYORUGI (Luptă) – Probă olimpică –

LOCUL 1 Alexandra AGACHE (juniori).

LOCUL 2 : Sabina BURSUC (cadeți), Alexandru FUSA (cadeți), Sara CHIRIEAC (cadeți) și Paul ȘTIRBU (cadeți).

LOCUL 3 : Gabriel AGHIȚOAIE (juniori), Alexandra AGACHE (seniori) și Diana MATEI (seniori).

În total, delegația formată din sportivii suceveni și cei botoșăneni au obținut 32 de medalii, din care 8 de aur, 8 de argint și 16 bronz și au obținut următoarele trofee :

CLASAMENT GENERAL PE ECHIPE:

Categoria Cadeți – LOCUL 1;

Categoria Juniori – LOCUL 1;

Toate Categoriile General – LOCUL 1

– CAMPIONATUL NAȚIONAL DE POOMSAE (Forme) – Probă Neolimpică –

LOCUL 1 : Diana MATEI (2 medalii la seniori).

LOCUL 2 : Gabriel AGHIȚOAIE (la juniori), Diana MATEI (la seniori), Alexandru FUSA (la cadeți) și Sara CHIRIEAC (la cadeți).

În total, delegația formată din sportivii Suceveni și cei Botoșăneni au obținut 35 de medalii, din care 9 de aur, 18 de argint și 7 bronz și au obținut următoarele trofee :

CLASAMENT GENERAL PE ECHIPE – LOCUL 2

În anul 2020, sportivii suceveni au obținut 22 de medalii la cele mai importante competiții naționale de profil, Campionatul Național și Cupa României.

„ Felicit toată echipa! Tot respectul meu pentru acest staff de excepție. Instructorii și antrenorii muncesc din greu cu acești sportivi și rezultatele se văd. În acest an s-a văzut o mentalitate maturizată a sportivilor noștri ce a ridicat importanța rezultatelor obținute.

Un an dificil, multe restricții, multe dificultăți de pregătire, însă am primit ca de fiecare dată susținerea primăriei Dumbrăveni care este altături de noi în dezvoltarea tinerelor talente. Mulțumesc părinților care îi sprijină pe acești copii să obțină rezultate notabile. Mergem mai departe, nu ne mulțumim cu cât avem, ne dorim din ce în ce mai multe rezultate! ” a declarat președintele Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, Denis-Paul MATEI – Centură neagră 4 DAN.


Intră acum și în grupul de