VIDEO-FOTO//Un sucevean a fost arestat preventiv după ce a fost depistat cu țigări de aproape 180.000 de lei ascunse în podeaua unei autoutilitare


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit, în urma unui control în Milișăuți, ascunse în podeaua dublă a unei autoutilitare, precum și în remorca acesteia, 12.460 pachete țigări, de proveniență Duty-Free.

Șoferul este cercetat pentru contrabandă, iar în urma propunerii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, instanța de judecată a admis arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 zile, fiind dus în arestul I.P.J. Suceava.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, vineri dimineața în jurul orei 05.10, polițiști ai STPF Suceava au oprit în trafic pentru control, pe raza orașului Milișăuți o autoutilitară care tracta o remorcă, ambele înmatriculate în România.

La volanul mijlocului de transport se afla cetățeanul român C.C., în vârstă de 46 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, iar în urma unui control sumar s-au observat modificări la autoutilitară și remorcă.

Drept urmare s-a luat măsura conducerii șoferului împreună cu autovehiculul în cauză la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

În urma unui control amanunțit, s-a constatat că atât în podeaua dublă a autoutilitarei, cât și în cea a remorcii, sunt mai multe colete cu țigări, care în urma inventarieii s-a constatat că acestea conțin 12.460 pachete țigări de proveniență Duty-Free.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 170.700 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoutilitara și remorca în valoare de 21.000 lei, folosite în activitatea infracţională au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale și tragerea la răspundere a celor vinovați.

Suceveanul a fost prezentat instanței de judecată din cadrul Judecătoriei Rădăuți, care a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți de arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 zile. Drept urmare, acesta a fost predat Centrului de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava. 

   

    


Intră acum și în grupul de