Ioan Bălan: Piețele nu au fost închise. Au fost relocate. Măsura a fost luată la recomandările specialiștilor, inclusiv Alexandru Rafila//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că piețele agroalimentare nu au fost închise ci au fost relocate.

„Piețele nu au fost închise. Au fost relocate”, a spus Bălan.

El a adăugat că dacă PNL este acuzat că după muncă și dezvoltare a piețelor s-a ajuns ca în urmă cu 20 de ani, amintind că nici Piața Mică și nici Piața Burdujeni nu erau închise.

Bălan a arătat că s-a luat această măsură pentru că așa au spus specialiștii, inclusiv Alexandru Rafila care a declarat tot la News Bucovina că nu au fost consultate comisiile de specialiști.

„De asta sunt revoltat. Inclusiv domnul Rafila. A făcut rapoarte și chiar a semnat jos ca specialist OMS, a spus Bălan care a menționat că va solicita de la Guvern aceste rapoarte ca să le prezinte public.

„Piețele au fost relocate pentru că specialiștii ne-au spus că e nevoie ca aerul să circule, e nevoie de aceste măsuri de protecție, cu luat temperatura la intrare, toți să poarte măști, dezinfectant, iar în piață este destul de greu de realizat lucrul  acesta până când se va pune la punct un plan de funcționare a piețelor. Doar nu credeți că vor rămâne piețele în aer liber”, a spus Bălan.

Subiectul Zilei cu deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan vorbește deschis despre șansa reală a Sucevei de a redeveni importantă pe harta țării!!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 15 noiembrie 2020

El a menționat că discuțiile premierului Ludovic Orban cu primarii au fost în sensul înființării unor piețe de week-end ca în țările din vestul Europei în care producătorii locali să vină să-și vândă produsele în anumite zone, care să fie permanentizate în week-end.

„Este o măsură grea, nepopulară. Vă spun că nu am fi luat-o. Ce partid ar fi luat o astfel de măsură în campanie electorală? Dar suntem un partid responsabil dacă specialiștii ne-au spus că dacă gradul de infectare este mare. Acolo vin persoane vulnerabile. Cine suntem noi, PNL, să punem mai presus de sănătatea, de viața oamenilor, situația noastră electorală? Am ales: să pierdem chiar procente și să salvăm vieți”, a spus Ioan Bălan.  


Intră acum și în grupul de