Medicul veterinar Doru Lefter (PMP) crede că măsurile guvernanților vor genera noi plecări la muncă în străinătate din zona rurală. Sunt oameni care vor să câștige din muncă cinstită și se duc să lucreze în societăți care pun preț pe munca lor


Intră acum și în grupul de

Medicul veterinar sucevean Doru Lefter, candidat al PMP Suceava pentru Senat, a apreciat la Analiza de Seară de la News Bucovina că măsurile guvernanților care au închis piețele ar putea genera noi plecări la muncă în afara țării.

„Pentru sucevenii din zona rurală, închiderea piețelor este o dramă. Ei, acolo, în piețele agroalimentare, nu fac altceva decât să-și completeze un venit care este extrem de mic. În general, populația în vârstă de la țară are nevoie ca ceea ce a produs o vară întreagă, până în toamnă, să poată să vândă”, a spus Doru Lefter.

El a arătat că a fost, joi, la Marginea în piață și oamenii care erau acolo l-au întrebat dacă vor fi închise și aceste târguri și se întrebau ce ar mai putea face dacă nici în aceste locuri nu vor putea să-și vândă produsele.

PMP luptă pentru parlament ca o echipă! Analiza de Seară

Marian Andronache și Doru Lefter, luptă ca o echipă în alegerile parlamentare din decembrie! Live – Analiza de Seară

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 19 noiembrie 2020

„Este chiar o dramă”, a spus Doru Lefter.

El consideră că închiderea piețelor este un fapt de nepermis.

„Cred că toată drama asta este că s-au spart familiile. S-a reușit să se spargă în două bucăți, în cinci bucăți, să-i trimiți în Spania, în Germania, pentru că acasă nu au ce face”, a spus Lefter.

El a arătat că dacă sistemul politic ar fi gândit oamenii aceștia ar fi putut face un anumit lanț de producție, ambalare, desfacere, vânzare.

„Era extrem de simplu ca acești oameni care trăiesc în zona rurală să câștige mai bine, onorabil. Acum este greu, este foarte greu”; a spus dr. Lefter care a arătat că genul acesta de oameni care vor să câștige cu munca cinstită se duc în afara țării să lucreze în societăți care pun preț pe munca lor.

El a mai arătat că în acest ritm, în mediul rural sunt diverse activități conexe care ușor ușor dispar.

„Deja anul 2020 este anul în care s-au născut mai mulți copii români în afara țării decât în țară, ceea ce spune că noi avem în afara țării motorul de dezvoltare, respectiv forța de muncă ce produce plus valoare pentru alte țări”, a spus Lefter.


Intră acum și în grupul de