George Mîndruță(USR-PLUS): Avem nevoie de politicieni responsabili, de numiri pe criterii de competență și profesionalism. Scoatem nepotismul și incompetența din posturile de conducere din învățământ și din spitale. Organizăm concursuri corecte și pe meritocrație. Reducem numărul de parlamentari la 300. Sunt soluții de reducere și chiar de eliminare a hoției


Intră acum și în grupul de

Candidatul USR-PLUS Suceava pentru Senat, George Mîndruță, a explicat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că politicienii noi așa cum este el s-a implicat în politică pentru că a constatat că este nevoie de oameni responsabili care să determine schimbări majore în ceea ce privește modul în care este administrată țara astfel încât fondurile să fie gestionate cât mai bine și să se elimine hoția.

El a arătat că de exemplu situația dezastruoasă din sistemul sanitar este rezultatul numirilor abuzive din ultimii ani, a numirilor care nu au ținut seama de criteriul competenței, de criteriul profesionalismului.

„Astea sunt rezultatele. Vedem spitale care nu au protocoale puse în funcțiune și care să fie respectate la sânge. Vedem personal medical epuizat. E normal ca cineva care se îmbolnăvește să se întrebe dacă ia o decizie bună sau greșită dacă nu se duce în spital să plece de acolo cu alte probleme mult mai grave?”, a întrebat Mîndruță.

El a amintit că în timpul guvernării Cioloș s-au organizat concursuri pentru directori și directori adjuncți în spitale, și a subliniat că nu se poate spune că un medic bun poate fi și un bun manager.

„Examenul trebuie făcut în așa fel încât managerul să se preocupe de actul managerial și de a pune la dispoziția personalului medical tot ce au nevoie pe a-și face treaba”, a spus candidatul USR-PLUS care a exemplificat cu situația de la Piatra Neamț unde au fost schimbați opt manageri într-un an.

„Avem șefi de DSP care au fost plimbați dintr-un județ în altul doar pentru a-și păstra funcția. Chiar la Suceava a fost unul care fusese destituit de la Vrancea”, a menționat Mîndruță.

George Mîndruță a spus că acestea nu sunt critici la adresa PNL, ci doar un semnal de alarmă pentru ceea ce se întâmplă.

Subiectul Zilei – invitați Radu Ciornei și George MÎndruță

Pandemia le ia mințile guvernanților? La ce ne putem așteapta în perioada următoare? Dr. Radu Ciornei și George Mîndruță (USR-PLUS) încearcă o serie de răspunsuri

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 25 noiembrie 2020

„Este foarte posibil ca PNL să fie viitorul nostru partener de guvernare, iar acum noi ne propunem să ajungem cu mesajul nostru către cât mai mulți oameni. Vrem să ducem în Parlament oameni noi, integri, competenți. Dacă am putea, noi am vrea să guvernăm singuri. Nu avem cei 15.000 de specialiști pe care îi avea CDR. Noi suntem dispuși să stăm la masă cu celelalte partide pentru a crea o majoritate, dar este exclus orice dialog cu PSD și partidele derivate de acolo. Vom fi dispuși să discutăm o alianță cu cei care își asumă și angajamentele noastre. Avem un program extrem de bun”, a spus Mîndruță.

El a menționat că cei din USR-PLUS au intrat în politică pentru că au văzut că despre orice subiect se discută că ar fi educație, sănătate, se pleacă de la factorul politic.

„Oamenii nu pot să iasă în stradă în fiecare lună să-i tragă de mânecă pe politicieni să se trezească. Atunci, soluția este să avem politicieni responsabili, politicieni care să nu dea motive oamenilor să iasă în stradă, supărați, nervoși, să producă deranj în familie, la locurile de muncă.Despre asta este implicarea noastră în politică, de a da oamenilor libertatea și decența pe care o caută în țară”, a spus candidatul USR.

El a menționat că USR-PLUS a dorit intrarea la guvernare alături de PNL, dar că s-au cerut trei puncte pentru acest sprijin.

„Noi am cerut trei puncte pentru a intra la guvernare. Eliminarea pensiilor speciale, vot în două tururi la alegerile locale și desființarea Secției Speciale pentru Infracțiuni în Justiție. A făcut PNL ceva? Nimic!”, a spus Mîndruță.

El a mai spus că nu este extraordinar de greu de a realiza o Românie fără hoție.

„Vorbim de o Românie fără hoție? Este foarte simplu cum eliminăm hoția. Introducem fără penali în funcții publice în Constituție. Deja s-a redus hoția. Eliminăm privilegiile politicienilor”, a spus Mândruță care a arătat că e vorba de pensiile speciale ale parlamentarilor și a amintit că de la 1 ianuarie intră în vigoare legea care asigură pensii speciale aleșilor locali.

„Scoatem nepotismul și incompetența din posturile de conducere din învățământ și din spitale. Organizăm concursuri corecte și pe meritocrație. Reducem numărul de parlamentari la 300. Sunt soluții de reducere și chiar de eliminare a hoției. Avem mii de agenții și autorități  și instituții aflate în subordinea Guvernului, a autorităților locale care nu sunt altceva decât niște sinecuri de partid. Acolo sunt niște găuri negre”, a mai declarat George Mîndruță.


Intră acum și în grupul de