Politologul Adrian Botezatu: La instituțiile statului unde este coadă, este și șpagă și corupție. Indiferent de guvernare, timpul și viața cetățeanului nu contează


Intră acum și în grupul de

Politologul sucevean Adrian Botezatu a declarat, duminică seara, la Retrospectiva Săptămânii de la News Bucovina că este necesară o restructurare a instituțiilor statului.

„Indiferent de guvernare, timpul și viața cetățeanului în România nu contează. La instituția statului unde este coadă acolo este și șpagă și corupție”, a spus Adrian Botezatu.

El a arătat că în cazul RAR se stă la coadă pentru că acolo sunt patru cabine.

„Fă 10, fă 20. Acolo sunt activități plătite. Cetățeanul plătește. Sau fă două taxe, una normală, una de urgență pentru cine se grăbește. Atunci și beneficiarul nu mai este nevoit să dea șpagă și va plăti o taxă normală de urgență dacă se grăbește”, a explicat politologul sucevean.

El a spus că așa era și cu cozile interminabile de la Serviciul de Permise Auto, arătând că cine mergea la locația comercială respectivă vedea cozi că se ajungea și stăteau și pe scările rulante.

„Este o deficiență majoră a Prefecturii, indiferent cine ocupă scaunul de prefect”, a spus Botezatu.

Potrivit acestuia, o cauză este faptul că în România sunt decidenți fără putere de decizie.

„Și un prefect, chiar să vrea, nu poate face foarte mult, dar asta nu-l scuză. Nu-l scuză că n-a știut, nu-l scuză că nu s-a informat”, a spus Botezatu.

El a arătat că în oraș se știa ce se întâmplă la permise, mai puțin instituțiile de control, instituțiile statului și Instituția Prefectului.

La rândul său, consilierul județean Dorel Guliciuc, invitat în emisiune, a spus că atunci când toată lumea se gândea la o soluție privind Instituția Prefectului, la discuțiile de la Vila Lac 1, când Klaus Iohannis a îngenuncheat din nou PNL, s-a discutat de anumite schimbări în zona prefecților.

„Se vorbește de ceva schimbări. Cât de mari, vom vedea”, a spus Guliciuc și că urmează să se stabilească către ce partide vor merge fiecare prefectură în parte.


Intră acum și în grupul de