Prefectul de Suceava spune că centrele comunitare de vaccinare din județ vor fi deschise etapizat, în funcție de aprovizionarea cu vaccin. Spre bucuria noastră, populația dorește să se vaccineze


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că toate centrele comunitare de vaccinare sunt organizate și avizate de DSP.

El a mai declarat că DSP Suceava a solicitat INSP să fie aprobată deschiderea a patru 4 centre de vaccinare, două în municipiul Suceava, la sala de sport a CN „Ștefan cel Mare” și la cea a Școlii „Miron Costin” din Burdujeni, unul fiind pentru cadrele didactice, un altul la Rădăuți pentru cadrele didactice la centrul comunitar de vaccinare din oraș, și un altul la Câmpulung Moldovenesc la Colegiul „Dragoș Vodă”.

„Funcție de aprovizionarea cu vaccin aceste centre comunitare de vaccinare vor fi deschise etapizat”, a spus prefectul.

El a estimat că va fi o vaccinare accelerată peste două săptămâni.

„Spre bucuria noastră populația dorește să se vaccineze”, a mai declarat Moldovan care a adăugat că la începutul etapei a doua erau discuții legate de cum se vor putea face campanii de conștientizare a necesității vaccinării.

Alexandru Moldovan a mai spus că pentru faza 1, care a cuprind personalul medical, procentul de imunizare este de 92-93 la sută.

„Într-un timp foarte scurt s-a reușit organizarea tuturor centrelor de vaccinare”, a spus prefectul care le-a mulțumit primarilor pentru implicare

El a arătat că a atras atenția autorităților centrale, inclusiv în  videoconferința cu premierul, că nu sunt reglementate mai multe chestiuni legate de finanțarea centrelor comunitare de vaccinare și că s-a aprobat în acest sens o Ordonanță de Urgență.

În prezent în județul Suceava gradul de programare este de sută la sută, cu sloturi libere la Vatra Dornei și Siret.

Problemele legate de asigurarea vaccinului au determinat autoritățile centrale să amâne pentru după 16 februarie vaccinarea cu prima doză a persoanelor programate în perioada 30 ianuarie-11 februarie.

Cum arată vaccinarea împotriva Covid-19 la nivel european.

Sursa-Dailymail.co.uk

Intră acum și în grupul de