Administratorul magazinului spart în miezul nopții în centrul Sucevei: Vor urma și alte spargeri pentru că după ce au spart parcometrele și le-a mers, acum au trecut la magazine și le-a mers. Trebuie sporită patrularea în oraș


Intră acum și în grupul de

Unul dintre cei care se ocupă de magazinului din parcul „Trei Bărboși” care a fost spart în noaptea de duminică spre luni, Viorel Andrei, a declarat că spargerea a durat 33 de secunde și că autorii aveau glugă pe cap și mască.

El s-a arătat se întâmplă mai multe lucruri de acest fel în zona centrală a orașului și că după ce a fost metoda restul din parcometre, acum e metoda distrugerii și furt.

Viorel Andrei a spus că prejudiciul este destul de mărișor și crede că furtul s-a putut produce din lipsa personalului de patrulare în municipiul Suceava, fie poliția locală sau poliția națională.

„Aștept ca autoritățile să facă demersurile necesare pentru prinderea făptașilor”, a spus acesta care a subliniat că e un magazin din buricul orașului, în zona zero.

„Dacă acolo s-a întâmplat, în următoarele zile ne putem aștepta și cu alte spargeri”, crede Viorel Andrei care a menționat că în zonă sunt foarte multe sedii de firmă, cabinete notariale sau de avocați care pot avea aceeași soartă.

El consideră că trebuie sporită patrularea orașului.

„Dacă s-a încercat prin metoda restul și le-a reușit și apoi au continuat prin spargere și le-a reușit înseamnă că avem un deficit de patrulare în municipiul Suceava. Nu am văzut nici până acum să-i fi prins pe cei care au spart parcometrele”, a adăugat acesta.

El a spus că recunoașterea facială este una foarte complicată pentru că aceștia poartă mască și glugă.

„Ne este greu să identificăm persoana respectivă. Își pun glugă,  mască. Avem sistem de supraveghere. Indiferent cât de perfomant e. În imagine sunt doar ochii, masca și gluga”, a menționat Andrei.

El a adăugat că iInfractorii profesioniști vin, inspectează zona, intră în magazin ziua, se fac vor să cumpere un produs, se uită în stânga în dreapta și apoi, în prima sau a doua noapte, acționează.

„Spargerea a fost la 1:33 și acțiunea de spargere 33 de secunde. S-a axat doar pe țigări. În momentul când s-a făcut spargerea s-a declanșat alarma, iar echipa de intervenție a ajuns într-un minut și jumătate. Au operat în 33 de secune, iar firma de security a ajuns după un minut”, a spus Viorel Andrei care a menționat că și poliția a ajuns destul de eficient.

El s-a întrebat ce făcea poliția locală care a venit după ce el a ajuns acolo și era și firma de security și că aceștia au crezut inițial că el e făptașul, prins la magazinul respectiv.


Intră acum și în grupul de