Consilierul local PNL Angela Zarojanu își dorește mai multă aplecare pentru curățenia orașului, dar și pentru schimbări estetice: Și eu m-am săturat să aud că în Suceava e mizerie. În centru e prea mult gri, iar oamenii vor culoare pentru că sunt și așa împovărați de griji și necazuri


Intră acum și în grupul de

Fostul viceprimar PNL al Sucevei, consilierul local Angela Zarojanu, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că își dorește ca în acest mandat să fie mai multă aplecare pentru curățenia orașului, dar și pentru estetica municipiului Suceava.

„Aș vrea ca orașul să fie mai vesel, mai strălucitor”, a spus consilierul local liberal.

Ea a arătat că sunt probleme în ceea e privește curățenia orașului.

„Trebuie văzut ceea ce nu funcționează. Se muncește, se curăță, dar poate că firmele care fac curățenia în oraș ar trebui mai bine monitorizate privind ceea ce fac. Probabil că acest lucru se va întâmpla în curând pentru că, într-un fel, pandemia nu te mai lasă să stai în birou și te trimite pe teren.Eu cred că activitatea acestor firme trebuie să fie mult mai de aproape urmărită pentru că se dau foarte mulți bani și pentru că, vă spun sincer, și eu m-am săturat că lumea spune că Suceava este un oraș în care este multă mizerie”, a spus Angela Zarojanu.

Ea a adăugat însă că întotdeauna adevărul este la mijloc, dar că sunt probleme în ceea ce privește curățenia.

„Acum este și o perioadă critică, sensibilă. A trecut iarna și s-a topit zăpada și se vede totul ce a rămas. Eu am să încerc cu un program de colaborare mai strâns cu societatea civilă pentru că aceste aspecte ne pot fi relalate și de activiștii de mediu”, a spus Zarojanu.

Consilierul local liberal a menționat că nu este normal ca cineva care iese din casă să se murdărească cu noroi și apoi să aibă o stare de disconfort toată ziua.

Angela Zarojanu a mai apreciat că e nevoie și de schimbări de estetică urbanistică și a dat exemplu esplanada Casei Culturii care ar trebui să fie reamenajată.

„Foarte multă lume îmi spune că se plimbă pe acolo și că și așa sunt împovărați de griji și necazuri și că totul este gri. Își doresc o infuzie de verde, o infuzie de culoare. Ar trebui să armonizăm, să mai plantăm niște copaci, să schimbăm mobilierul urban. Trebuie să avem un mobiler urban caracteristic Sucevei. Să dispară băncile de tablă și să le înlocuim cu ceva specific zonei”, a mai spus Angela Zarojanu.


Intră acum și în grupul de