“Targul de Paste” din centrul Sucevei si-a deschis portile


Intră acum și în grupul de

“Târgul de Paşte”, ediţia 2010, organizat în cadrul amplului program “Paştele în Bucovina” a debutat joi, pe esplanada Casei de Cultură din Suceava. Şi pentru că se apropie sărbătoarea Învierii Domnului şi a fost şi vreme frumoasă, târgul nu a dus lipsă de vizitatori. Sucevenii s-au înghesuit pe la tarabele meşteşugarilor în căutare de ouă “închistrite”, coşuri împletite şi alte produse şi articole tradiţionale specifice perioade pascale.

Vedetele târgului sunt bineînţeles ouăle încondeiate. Vopsite, pictate sau înfrumuseţate cu modele realizate din ceară de albine, aceste adevărate opere de artă au stârnit atenţia vizitatorilor şi au fost printre produsele cele mai vândute, preţul unuia pornind de la 6-8 lei şi ajungând până la 100 lei, în cazul ouălor de struţ.

Din centrul Sucevei pot fi achiziţionate deasemenea icoane, vase din ceramică şi lut, coşuri, sculpturi, împletituri, bijuterii, etc., toate realizate manual de către meşterii participanţi la târg.

Sucevenii care nu si-au permis să cumpere unul dintre produsele prezentate în cadrul expoziţiei cu vânzare au putut măcar să admire exponatelor, realizate de mâinile dibace ale artiştilor populari.


Intră acum și în grupul de