Dr. Alexandru Calancea: Spitalul Județean de Urgență Suceava face pași spre normalitate și deschidem Biroul de internări cronici. Trebuie să înțelegem că spitalul trebuie să funcționeze pentru toți pacienții din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, a anunțat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că unitatea spitalicească face pași spre normalitate și că urmează să deschidă Biroul de internări cronici.

„Spitalul Județean Suceava face pași spre normalitate. În acest sens vă pot spune că am deschis Biroul de internări cronici, îl amenajăm pentru a trata așa cum trebuie și pacienții cronici”, a spus Calancea.

El a precizat că la SJU Suceava personalul medical s-a ocupat, în cea mai mare măsură, de pacienții cu probleme Covid, pentru că este un spital Covid, dar în același timp SJU Suceava este obligat să aibă grijă  de toți pacienții.

Spitalul Județean Suceava anunța revenirea la normalitate!!

Spitalul Judetean Suceava anunța revenirea la normalitate!!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 5 aprilie 2021

„Biroul de internări va funcționa din următoarele zile, așa cum trebuie să fie, cu toate regulile de prevenție ale unui birou cronici. Ne vom ocupa și de ceilalți pacienți dacă această situație epidemiologică din acest moment se va menține sau chiar va face pași spre mai bine”, a spus dr. Calancea.

El a arătat că ușor-ușor lucrurile vor reveni la normalitate.

„La Biroul de internări cronici sunt reguli epidemiologice drastice. Trebuie o intrare total separată în spital, flux total separat. E destul de greu. Această pandemie ne-a arătat că partea epidemiologică pe care ar fi trebuit să o respectăm și până la această pandemie nu prea ne era cunoscută. În momentul de față aflăm care sunt fluxurile, aflăm foarte multe lucruri epidemiologice care trebuie respectate indiferent dacă suntem într-o pandemie sau nu. Sunt lucruri de bun-simț medical. Atunci este foarte greu ca în momentul de față să te organizezi, dar nu imposibil. Vom avea biroul de cronici astfel încât protecția pacientului să fie de sută la sută”, a spus Alexandru Calancea.

El a subliniat că Spitalul Județean Suceava trebuie să revină la normalitate.

„Este singurul spital de urgență din județul Suceava cu specialități unice și cu patologii unice pe care le tratăm noi. Este foarte greu să trimiți pacientul pe care l-ai putea trata aici să-l trimiți în alt centru universitar sau în alt spital. De aceea, trebuie să înțelegem că spitalul trebuie să funcționeze pentru toți pacienții din județul Suceava”, a mai spus dr. Calancea.


Intră acum și în grupul de