Senatorul George Mîndruță, despre situația de la Permise și Înmatriculări: Buba s-a spart la Suceava, dar este o problemă sistemică în toată țara. Există o problemă de cadre extrem de serioasă pe partea de examinări auto


Intră acum și în grupul de

Senatorul USR-PLUS Suceava George Mîndruță, membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, din Senat a comentat la Analiza de Seară de la News Bucovina situația de la Serviciul de Permise și Înmatriculări din Suceava arătând că situația trenează de mult timp.

Mîndruță a evitat să se pronunțe în ceea ce privește desemnarea unui șef al serviciului care este cercetat pentru corupție.

„Nu știu care a fost rațiunea care a stat în spatele acestei decizii. Nu știu dacă ministrul de Interne a luat decizia pentru că, practic, la Suceava, s-a primit o adresă a Direcției generale care este eșalonul superior, dar numirea în funcție a fost semnată de prefectul Sucevei”, a spus Mîndruță.

Senatorul a arătat că prefectul a primit nominalizarea și a făcut numirea.

El a arătat că nici nu se știe dacă la acel moment ancheta DNA era cunoscută părților implicate în această numire.

„Dacă s-a știut, se poate adresa o interpelare. Poate există o problemă de cadre extrem de serioasă pe partea de examinări auto”, a spus senatorul sucevean.

El a apreciat că este o problemă sistemică.

„În toate județele, în toate serviciile similare din județe, mai mult sau mai puțin, au aceeași problemă de personal, timp de așteptare pentru examinare. Avem angajatori care așteaptă oameni pe care să îi angajeze, în special cu categoriile C și E”, a arătat Mîndruță.

El a menționat că problema acesta nu a apărut de luna trecută ci este o consecință a multor ani de decizii greșite.

„E o situație ingrată în care ne aflăm: buba s-a spart la Suceava, așa cum anul trecut, cu Covid, buba s-a spart tot la Suceava”, a declarat senatorul.

El a mai spus că se încearcă găsirea unei soluții.

„Am vorbit și cu prefectul și la Ministerul de Interne. Nimeni nu vrea să bage gunoiul sub preș să-l lăse acolo. Acum, cât de repede se găsește o soluție sper să fie mulțumitoare pentru toată lumea”, a mai spus George Mîndruță.


Intră acum și în grupul de