Cyfer va concerta la Suceava!


Intră acum și în grupul de

Cyfer va concerta vineri, 16 aprilie, la Suceava. Evenimentul va avea loc în club Vox din incinta Casei de Cultură şi face parte din seria evenimentelor incluse în programul “The Color Jam Tour”, prilej cu care muzicianul va susţine concerte in mai multe oraşe din România şi Austria. Biletul de intrare la concertul din Suceava costă 15 lei iar spectacolul va avea trei părţi: workshop gratuit pe tema blues şi slide guitar, concert Cyfer cu piese de pe ultimul său album şi jam-session alături de muzicienii locali, pe teme de blues, funk şi rock.

Potrivit site-ului oficial al artistului, www.cyfer.ro, programul concertelor este următorul: 15 aprilie – Buzău, 16 aprilie – Suceava, 28 aprilie Iasi, 29 aprilie Bacău, 22 şi 23 mai Viena.

Tot de pe acest site, aflăm că în cadrul turneului, Cyfer va prezenta noul album „Color”. Lansat în noiembrie 2009, „Color” este un produs unicat pe piaţa muzicală românească, cu un stil muzical modern, apropiat genului world blues, caracterizat prin accente primare, bluesy-rock şi secundare, orientale. Materialul discografic a fost realizat cu sprijinul inginerului de sunet Victor Panfilov.

Din 2006, Cyfer este gazda şi organizatorul unui eveniment singular în România, “Open Microphone”, desfăşurat timp de patru ani, în fiecare marţi, în clubul “Big Mamou” din Bucureşti. “Open Microphone” oferă un suport adecvat muzicienilor dornici de afirmare şi un spectacol inedit amatorilor de concerte live. Cyfer promovează în turneul „Color Jam”, un concept similar de „scenă deschisă” pentru muzicienii locali.

Şi în Suceava, în workshopul gratuit, Cyfer va prezenta diferite moduri de a cânta blues pe chitară, în special tehnica de slide guitar, un mod particular de a cânta la chitară folosind un gât de sticlă. Cyfer acordă o importanţă deosebită pregătirii şi promovării tinerilor muzicieni. Şi-a asumat un rol educativ, de mentor pentru tânăra generaţie şi se implică activ în descoperirea şi promovarea tinerelor talente. Predă ore de chitară celor pasionaţi de acest instrument, pregăteşte un manual de chitară pentru începători, este autorul unui serial de lecţii online, de slide guitar, în colaborare cu metalhead.ro.

Asimilabil „mişcării de rezistenţă” din underground, muzicianul Cyfer reprezintă o voce distinctă în peisajul muzical autohton, de la simplele note executate pe chitară, până la producţia finală a unui material audio. Creativ şi exuberant, Cyfer se remarcă prin originalitatea compoziţiilor sale, prin diversitatea lor stilistică şi prin calitatea reprezentaţiilor sale live.


Intră acum și în grupul de