Alternativa la solutia eutanasierii – Campanie de sterilizare gratuita a cainilor comunitari, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Sucevenii, invitaţi să aducă patrupedele de la bloc la sterilizat

Până la data de 8 mai a.c., sucevenii sunt aşteptaţi la C.E.T (Centrala Electro-Termică) din Suceava, unde se desfăşoară o campanie gratuită de sterilizare a câinilor şi pisicilor comunitare, organizată de Asociaţia de Protecţie a Animalelor Proanima şi Primăria Suceava.

Potrivit membrilor Proanima, operaţiile de sterilizare a patrupedelor se efectuează într-o clădire a complexului C.E.T, de luni până vineri, între 9:00 şi 18:00. Cei care doresc să afele detalii sau să facă programări o pot face la următoarele numere de telefon: Dr. veterinar Cătălin Rusu – 0745 971 398, dr. veterinar Cristina Schulz – 0745 800 063.

Alina Gavriloaie, membru al asociaţiei Proanima, a declarat pentru NewsBucovina.ro că această campanie face parte din strategia asociaţiei de a reduce numărul de câini comunitari, materializată prin sterilizări gratuite, cu fonduri proprii, efectuate de două ori pe an, toamna şi primăvara, începând din 2005. În restul anului, sterilizarile se desfăşoară la adăpostul Primăriei din Lunca Sucevei. Anul trecut au fost sterilizaţi aproximativ 700 de căţei comunitari.

Sucevenii sunt aşteptaţi cu căţeluşii şi pisicile la sterilizat, iar pentru cei care nu au posibilitatea să ajungă la C.E.T, locaţia unde se desfăşoară campania, asociaţia pune la dispoziţie o maşină care transportă animăluţele. Sucevenii pot duce la sterilizat până şi căţeii şi pisicuţele personale.

Asociaţia Proanima se declară împotriva reintroducerii eutanasierii

Referitor la propunerea legislativă a prefectului capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, care a înaintat zilele trecute către Parlament o iniţiativă care prevede eutanasierea câinilor fără stăpân, Alina Gavriloaie a declarat că asociaţia Proanima Suceava este împotriva acestei propuneri, alăturându-se Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care îndeamnă spre soluţii civilizate la problema câinilor comunitari. Una dintre soluţii este sterilizarea şi o alta, pentru iubitorii de animale, este adopţia patrupedelor.

Vineri, la orele 11:00, în Bucureşti, în faţa Prefecturii a început un miting împotriva propunerii reintroducerii eutanasiei şi de susţinere a gestionării numărului animalelor comunitare prin sterilizare. La acest miting participă şi un membru al Proanima, alături de alţi reprezentanţi ai unor organizaţii care sunt împotriva acestei legi şi alături de o serie de personalităţi iubitoare de animale.


Intră acum și în grupul de