Șase spitale din județul Suceava vor primi fonduri de aproape 3 milioane de lei de la Ministerul Sănătății pentru dotarea cu incubatoare pentru nou-născuți


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat pentru NewsBucovina că șase spitale din județul Suceava se află în lista spitalelor publice din rețeaua sanitară a autorităților publice locale cărora Ministerul Sănătății le va aloca fonduri pentru dotarea cu incubatoare pentru nou-născuți.

Ea a spus că prin OMS nr.947/18.06.2021 s-a aprobat lista spitalelor care vor beneficia de fonduri pentru aceste dotări, unităților spitalicești din județul Suceava urmând să le fie alocată în total suma de 2 930 000 lei.
Astfel, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava ar urma să primească în total suma de 1 613 000 lei pentru dotarea cu 4 incubatoare închise standard, 10 incubatoare hibrid închise-deschise și pentru transport intraspitalicesc și 2 incubatoare deschise tip masă de reanimare.

Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc ar urma să primească suma de 167 000 lei pentru dotarea cu 1 incubator închis standard și 1 incubator hibrid închis-deschis și pentru transport intraspitalicesc, iar Spitalului municipal Rădăuți îi va fi alocată suma de 641 000 lei pentru dotarea cu 1 incubator închis standard, 4 incubatoare hibrid închise-deschise și pentru transport intraspitalicesc și cu 1 incubator deschis tip masă de reanimare.

Spitalului municipal Fălticeni ar urma să-i fie alocate fonduri în valoare totală de 381 000 lei pentru dotarea cu 1 incubator închis standard, 2 incubatoare hibrid închise-deschise și pentru transport intraspitalicesc, un incubator deschis performant  și 1 incubator deschis tip masă de reanimare, iar Spitalul orășenesc Gura Humorului și Spitalul municipal Vatra Dornei vor primi fonduri de câte 64 000 de lei pentru dotarea cu câte 1 incubator închis standard și câte 1 incubator deschis tip masă de reanimare.

Băncilă a precizat că unitățile nominalizate în anexa acestui ordin al MS au fost informate pentru realizarea cu celeritate a demersurilor necesare
pentru încheierea contractelor subsecvente cu societățile prevăzute în
acordurile-cadru, cu respectarea condițiilor prevăzute în aceste
acorduri și a tipurilor de incubatoare alocate.
Ea a mai spus că, în conformitate cu legislația în vigoare,
unitățile sanitare cu paturi din rețeaua sanitară a autorităților
administrației publice locale trebuie să suporte 10 la sută din valoarea
incubatoarelor pentru nou-născuți.

De menționat este că ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat în data de în cursul lunii iunie 2021 ordinul prin care se aprobă lista spitalelor publice din rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății, precum și a spitalelor din rețeaua sanitară a autorităților administrației publice locale cărora Ministerul Sănătății le alocă fonduri pentru dotarea cu incubatoare pentru nou-născuți, în anul 2021.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, pentru spitale din rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății sunt alocate fonduri pentru dotarea cu incubatoare pentru nou-născuți în valoare totală de 21.203.000 de lei, iar pentru spitale din rețeaua sanitară a autorităților administrației publice locale, fonduri în valoare totală de 52.811.000 de lei.

„Aceste fonduri vor fi utilizate anul acesta de către spitalele beneficiare numai pentru achiziționarea de incubatoare pentru nou-născuți prin încheierea de contracte subsecvente în baza unor acorduri cadru din 2020, respectiv 2021”, se arată în comunicatul de presă al MS.

(LB)


Intră acum și în grupul de