Consilierul local Radu Pricope, tranșant în ceea de privește modernizarea Parcului Șipote: Comisia Tehnică trebuie să ofere rapid o temă de proiectare. Dacă nu își va face treaba va trebui numită o altă comisie


Intră acum și în grupul de

 Consilierul local Pro România Radu Pricope a explicat, luni, în cadrul emisiunii Exclusiv la Miezul Zilei de la New Bucovina că în ceea ce privește modernizarea Parcului Șipote este nevoie urgent ca să fie elaborată de Comisia tehnică numită o temă de proiectare care să includă ceea ce își doresc sucevenii în ceea ce privește amenajarea acestui parc, respectând în același timp și rigorile impuse de legislația pentru pădurile-parc.

Radu Pricope a spus că este de dorit ca până în 16 august această Comisia tehnică să prezinte o soluție concretă.

„Dacă această Comisie Tehnică nu își va face treaba, sigur că da, va trebui numită o altă comisie”, a spus consilierul local.

El a adăugat că membrii comisiei și-au asumat o muncă, chiar dacă nu este plătită, și trebuie să prezinte soluția pe care s-au angajat să o livreze.

„Nimeni nu le-a spus să intre în această comisie. A intrat cine și-a dorit. Sunt oameni de specialitate, sunt oameni care consideră că reprezintă foarte bine interesul sucevenilor. Au fost desemnați acolo, nu contestăm acest lucru” a mai completat Pricope.

Consilierul local a opinat că pentru declanșarea procedurilor privind modernizarea Parcului Șipote este necesară,  întâi de toate, o temă de proiectare și se așteaptă ca această Comisie Tehnică să „nu o mai lungească foarte mult” și să ofere o temă de proiectare, iar în baza acestei teme de proiectare să se contureze un studiu de fezabilitate.

”Comisia Tehnică trebuie să ne spună ce își doresc sucevenii cu Parcul Șipote. De asta, până pe 16 august, haideți să avem o temă de proiectare. E penibil să stai așa. O temă de proiectare este o anexă la Hotărârea de Guvern 907/2016. O scrii de la trei la zece pagini. Având în vedere că până la data curentă, nu s-a vorbit de acest document, eu mă îndoiesc că măcar două rânduri au completat la tema de proiectare” a mai spus Radu Pricope.

Întrebat dacă această Comisie Tehnică își pierde din rol în urma ultimei hotărâri a Consiliului Local, acesta a declarat că acesta a fost rolul constituirii comisiei, de a fixa tema de proiectare.

„Dar ce rol avea Comisia Tehnică? Aceasta a avut dintotdeauna doar rolul de a fixa tema de proiectare, adică de a stabili  ce își doresc sucevenii în raport cu ceea ce se poate. Cât timp îți ia să scrii patru pagini sau zece? ”, a întrebat Pricope.

Radu Constantin Pricope a mai declarat în emisiune că este nevoie ca angajații de la Domeniul Public să se ocupe de asigurarea curățeniei și igienizarea Parcului Șipote pentru că pare abandonat.

”Eu nu spun că până la urmă cei de la Domeniul Public, din subordinea Primăriei, n-ar trebui să intre un pic și să toaleteze puțin și să facă o igienizeze, iar cei de la Politia Locală, la rândul lor ar trebui să se ocupe și ei de problematica siguranței cetățeanului în zona respectivă”, a spus consilierul local.

El consideră că Parcul Șipote este lăsat de izbeliște, ”este de condamnat și am spus-o inclusiv în plenul deliberativului local ori de câte ori am avut ocazia.”

”Dar nu cred că satisface pe sucevean, că un consilier spune lucrul acesta, cred că suceveanul își va găsi satisfacția dacă se și reușește a se face ceva” a completat Radu Pricope.


Intră acum și în grupul de