Mircea Petriuc, președintele Salvați Copiii Suceava: Îmi doresc să aduc zâmbete pe fețele oamenilor, iar dacă zâmbetele acestea sunt pe chipurile copiilor este și mai bine.


Intră acum și în grupul de

Potențialul sucevenilor de a face bine nu a scăzut, în ciuda pandemiei și a situație generate de aceasta, iar oamenii sunt în continuare darnici, a transmis Mircea Petriuc, președintele Salvați Copiii, Filiala Suceava, în emisiunea Exclusiv la Miezul Zilei, de la News Bucovina.

„Sucevenii sunt darnici”, a spus Petriuc care a menționat că în deși Salvați Copiii nu este o asociație caritabilă nu a putut ignora potențialul de a face bine și a intermediat între donatori și beneficiari.

„Salvați Copiii nu este o organizație caritabilă, noi nu facem caritate. Principalul nostru obiectiv este să urmărim ca drepturile copilului să fie respectate și intervenim, punctual, acolo unde nu sunt respectate, eventual cu anumite corecții care ne stau în putință. Dar nu putem ignora potențialul enorm de a face bine, din jurul nostru”, a declarat Mircea Petriuc.

El a subliniat că este de punctat că Salvați Copiii a reușit să câștige încrederea sucevenilor prin transparență.

„Oamenii au observat că tot ce au dărui și donat ei către organizație a ajuns la destinatari. Tot ce am făcut noi a fost să ne poziționăm între donatori și beneficiari. Este singurul mod în care noi acționăm”, a explicat președintele Salvați Copiii Suceava.

Petriuc a menționat că acest efort este unul comun și întotdeauna voluntarii au fost părtași la toate evenimentele și proiectele filialei Suceava a organizației Salvați Copii.

„Avem o bază de voluntari mare, poate cea mai mare dintre toate organizațiile din zonă. Secretul legat de voluntari este următorul: odată ce ai participat la o activitate de la Salvați Copiii, cu siguranță o să vrei să mai participi. Un exemplu în acest sens sunt eu. Profesia mea a fost de pompier, sunt intrat în organizație de 10 ani și am făcut acest pas încă de când eram în activitate”, a declarat Mircea Petriuc.

Întrebat la finalul interviului de la News Bucovina, ce îl motivează să continue activitatea în cadrul organizației, Mircea Petriuc, președintele Salvați Copiii, Filiala Suceava, a mărturisit că a fost educat să se centreze pe obiectiv, iar acest obiectiv, în situația dată, este să vadă zâmbete pe fețele oamenii din jurul său și, dacă reușește să facă asta, ziua lui este mai bună.

„Dacă zâmbetele acestea sunt pe chipurile copiilor este și mai bine”, a spus Petriuc.
El a făcut, între altele, referire și la campania „Dăruiește bicicleta care ți-a rămas mică” derulată de Salvați Copiii Suceava prin care mai mulți copii suceveni au primit câte o bicicletă înaintea vacanței de vară.


Intră acum și în grupul de