Suceveanul care și-a pierdut soția și doi copii în accidentul din Bacău va primi un ajutor de urgență de 25.000 de lei din partea Consiliului Local Suceava


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava se întrunește, marți, în ședință de îndată pentru a aproba acordarea unui ajutor de urgență de 25.000 de lei lui Florin Huluță care a fost implicat în accidentul de duminică din județul Bacău și și-a pierdut soția și doi copii.

Potrivit referatului de aprobare semnat de primarul Ion Lungu suma de bani este pentru acoperirea costurilor legate de înmormântarea celor trei membri ai familiei, precum și costurile legate de starea de sănătate a lui Florin Huluță lezată grav prin producerea accidentului, și a fiului său internați la  Spitalul Județean Bacău.

Primarul Ion Lungu menționează că din ancheta socială reiese că duminică, pe raza localității Răcăciuni, din județul Bacău mașina Mercedes cu care se deplasa familia Huluță a fost lovită de o autoutilitară care a pătruns pe contrasens.

În urma impactului celor două autoturisme, trei membri ai familiei au decedat ,respectiv: Huluță Ionela, soția lui  Florin Huluță și doi copii, Huluță Darius – Mihai, în vârstă de șapte ani și Huluță Miruna – Georgiana, în vârstă de trei luni, aceștia fiind transportați la morga Spitalului Județean Bacău.

În urma accidentului Florin Huluță și fiul în vârstă de patru ani au supraviețuit accidentului și au fost transportați cu ambulanța la Spitalul Județean Bacău în vederea acordării îngrijirilor medicale.

Din raport reiese că Florin Huluță prezintă grave  probleme de sănătate, a fost supus unei intervenții chirurgicale la unitatea spitalicească din Bacău și are multiple contuzii la nivelul toracelui, a membrelor superioare și inferioare, precum și a organelor interne în speță un rinichi, iar fiul acestuia, a suferit răni ușoare și este în prezent sedat.

Din informațiile furnizate de mama bărbatului, acesta locuia cu familia în Anglia unde lucra, iar soția sa era casnică și se ocupa de creșterea și educarea celor trei copii, iar băiatul de șapte ani începuse școala acolo.

„Având în vedere situația de necesitate cauzată de accidentul care a avut loc, nevoile speciale constatate sunt de natură financiară, deoarece familia Hulută nu poate suporta costurile suplimentare legate de înmormântarea celor trei membri ai familiei, precum și costurile legate de starea de sănătate a domnului Huluță Florin lezată grav prin producerea accidentului, și a fiului Huluță Matei – Alexandru, internați la Spitalul Județean Bacău”, menționează primarul.

El subliniază că acest caz este și va rămâne în atenția autorităților locale și a întregii comunități și consideră oportună sprijinirea financiară a familiei prin acordarea unui ajutor de urgență în cuantum de 25.000 lei.


Intră acum și în grupul de