Deții o clădire și vrei să o protejezi de lucrările graffiti? – DESCOPERĂ 3 sfaturi utile pentru orice proprietar de imobil


Intră acum și în grupul de

Libertatea de exprimare a artiștilor graffiti este întâlnită adesea în mediul urban. Însă schimbarea unei fațade de clădire fără acord poate fi o corvoadă pentru proprietari. Există însă metode de a “scăpa” de aceste probleme nedorite, iar în acest articol vei descoperi 3 soluții eficiente și la îndemâna oricui.

Cum să îți protejezi imobilul împotriva picturilor de tip graffiti!

  1. Foliile de laminare, o soluție la îndemână

Proprietarii de imobile din zonele urbane știu cât de costisitoare sunt lucrările de îndepărtare a operelor realizate de artiștii graffiti. Chiar dacă unele țări permit această formă de exprimare, în România, legislația menționează că ideea de “street art” pentru imobilele proprietate publică sau privată este văzută ca o infracțiune, și deci, sancționată pe măsură.

Sunt însă câteva metode cu ajutorul cărora să îți poți proteja proprietatea de lucrările de tip graffiti, iar una dintre ele este utilizarea foliilor de laminare antigraffiti.

Acestea sunt realizate din poliester transparent și se întind pe suprafețele plane, pentru a oferi protecție împotriva acțiunilor de vandalism, așa cum este considerat graffiti-ul. Și printurile publicitare montate pe fațadele clădirilor pot fi protejate în acest fel.

Dacă ești în căutare de folii de laminare care să îți ofere protecție împotriva lucrărilor graffiti, poți să vezi aici detaliile despre fiecare produs în parte. Pe e-algernon.ro găsești o gamă variată de materiale dedicate, din care să alegi ce ți se potrivește mai bine pentru proiectele tale.

  1. Camerele video îți pot fi de ajutor

Fie că vrei să preintampini o formă de vandalism sau vrei să adopți o metodă pentru a scăpa de graffiti de pe cladirile pe care le detii, camerele de supraveghere pot fi o soluție pe termen lung.

Montate pe imobile, camerele video pot pune pe fugă artiștii graffiti care vor să își lase amprenta artistică. În plus, te poți gândi la achiziționarea unor dispozitive cu senzori de mișcare, care să lumineze clădirea pe timp de noapte, și astfel să îndepărteze “musafirii nepoftiți”.

    3. Angajează un gardian pentru imobilul tău

Majoritatea lucrărilor graffiti sunt realizate pe timp de noapte, când agitația de peste zi ia sfârșit. În acest context nu ar strica să angajezi un paznic de noapte care să supravegheze imobilul pe care îl deții.

Chiar dacă trebuie sa iei în calcul și costurile pentru astfel de servicii, vei avea garanția că proprietatea privată pe care o ai nu va fi parte a unui act de vandalism precum graffiti.

Așadar, există metode pentru a proteja un imobil de lucrările “street art” realizate de artiștii graffiti și considerate acte de vandalism. Fie că deții o proprietate privată sau ai o firmă în centrul orașului, asigură-te că imaginea acestora rămâne intactă, la exterior. (S.E.O.)

Sursă foto: Pexels.com  


Intră acum și în grupul de