Activistul civic Andrei Bacoș se implică în deschiderea terenurilor de sport ale unităților școlare din municipiu: Avem o hotărâre prin care s-a stabilit că cetățenii municipiului Suceava pot avea acces pe aceste terenuri de sport, gratuit și necondiționat


Intră acum și în grupul de

Activistul civic Andrei Bacoș militează pentru deschiderea și reabilitarea de urgență a terenurilor de sport ale școlilor și liceelor din municipiul Suceava.

El a verificat cele 21 de unități de învățământ preuniversitar din municipiul reședință de județ cu teren de sport și a constatat că mai mult de jumătate aveau lacătul pus pe poartă.

În cadrul emisiunii Exclusiv la Miezul Zilei, de la News Bucovina, el a arătat că terenul de sport de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” care până acum câteva luni era folosit pentru depozitarea unor materiale de construcții nu este deschis publicului și nici nu are amenajările necesare.

Cartierul Mărășești al Sucevei – ca tânăr nu ai nici o opțiune de vacanță

Cartierul Mărășești al Sucevei – ca tânăr nu ai nici o opțiune de vacanță. Exclusiv la Miezul Zilei cu activistul sucevean Andrei Bacoș

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 27 iulie 2021

„Avem aici un teren de beton, eu nu văd porți, nu văd coșuri de baschet. Directorii acestor instituţii de învățământ, văd că sunt cam delăsători cu aceste spații pe care le administrează și nu pun deloc preț pe ele”, a spus Andrei Bacoș.

Din punct de vedere legal, cu privire la acest subiect, există o Hotărâre de Consiliu Local care reglementează soarta acestor terenuri de sport, spune activistul sucevean care a menționat însă că este un regulament aprobat.

„Avem o Hotărâre de Consiliu Local din 2014 prin care s-a stabilit că cetățenii municipiului Suceava pot avea acces pe aceste terenuri de sport, gratuit și necondiționat, doar că atunci nu au precizat și un regulament de folosire a acestora motiv pentru care directorii unităților școlare se ”ascund” după treaba asta”, a declarat activistul sucevean.

Bacoș s-a angajat să ia legătura cu directorii instituțiilor de învățământ astfel încât toate părțile implicate să fie aduse la masa dialogului, iar problema să fie rezolvată cât mai rapid. 

„Îmi propun să iau de acum legătura cu fiecare director de școală. Important este că s-au mai mobilizat câteva persoane cu privire la problema asta. Ideea e să ne adunăm, să punem toate propunerile la comun și să reușim să redăm sucevenilor ceea ce li se cuvine de fapt. Eu aș dori ca Primăria să colaboreze cu acești directori de școală. Soluția nu este să închidem un teren de sport ca să nu facem mizerie pe el, în nici un caz”, a transmis Bacoș.

El a remarcat însă că doar deschiderea acestor terenuri fără o investiție minimală și o reabilitare nu schimbă date problemei.

„Eu nu militez doar pentru deschiderea terenurilor de sport, eu îmi doresc ca aceste terenuri să fie renovate. Ca cetățean sunt de acord, ca din banii bugetului local să fie finanțat și acest lucru”, a concluzionat activistul sucevean Andrei Bacoș.


Intră acum și în grupul de